Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Arminia Bielefeld

Na de 0-1 thuisnederlaag – 28 oktober – van onze Boys in Brown tegen Holstein Kiel, reizen onze Kiezkickers aanstaande zondag – 4 november – naar Arminia Bielefeld. We hebben de volgende tegenstander van FCSP eens van naderbij bekeken.

Eeuwige Klos

Sinds het seizoen 2011/12 draagt ​​de geboren Gifhorner Fabian Klos het truitje van DSC Arminia Bielefeld. Gedurende deze tijd kwam de spits van de DSC kwam tot 268 wedstrijden en scoorde hij in totaal 115 doelpunten, 43 hiervan in de 2e Bundesliga en 53 in de derde Liga. Het resterende aantal doelpunten scoorde de 30-jarige in de DFB Cup en in de Westfalen Cup. Trouwens, twee van zijn 43 doelpunten waren tegen FC St. Pauli. Net zo veel doelpunten heeft Klos in het huidige seizoen aan zijn balans kunnen toevoegen. We vinden het uiteraard niet erg als dat zo blijft.

Bekeravontuur afgelopen

Terwijl de jongens in Brown in de loop van de week hun voeten konden laten rusten, had het team van coach Jeff Saibene het niet in de markt. DSC ontving – op woensdag 31 oktober – MSV Duisburg voor de tweede ronde van de DFB Cup. Met grote verwachtingen naar een nieuwe lucratieve bekercampagne was Bielefeld de wedstrijd ingegaan, maar de desillusie volgde snel. Na 90 minuten stond het 0-3 voor Duisburg. Fabian Klos reageerde gefrustreerd: “Dat was niet aangenaam voor de fans vandaag. Ik zou al bij de rust naar huis zijn gegaan. Ieder van ons moet zichzelf in vraag stellen. ‘

Het is stilaan tijd

De wedstrijden van FC St. Pauli tegen DSC Arminia Bielefeld is een waar feest voor voetbal statistici. Bielefeld betwist dit weekend zijn 500ste wedstrijd in de2e Bundesliga, en zijn 250e thuiswedstrijd op de Bielefeld Alm. Het is logisch dat de FC St. Pauli vaak te gast was in Oost-Westfalen. De Kiezkicker waren de laatste keer succesvol in augustus 1996. Op dat moment won het door trainer Uli Maslo getrainde team met 1-2. Voor de bruin-witte scoorde Jens Scharping (assist Thomas Sobotzik) en Bernd Eigner voldaan (assist Carsten Pröpper).

Geen einde in zicht

Was de verdediging vorig seizoen nog het paradepaardje van Bielefeld, sinds het begin van het seizoen loopt het vanachter alles behalve gesmeerd. Keeper Stefan Ortega kon dit seizoen maar één keer zijn netten gaaf houden. Bij de thuiswedstrijd tegen Magdeburg op speeldag 5 viel er geen doelpunt. Vooral in eigen huis hebben onze komende gastheren problemen. In drie van de afgelopen vier wedstrijden incasseerde Bielefeld steeds drie tegentreffers. Zo staat men in de 2e Bundesliga met een totaal van elf doelpunten in eigen huis op een niet te benijden eerste plaats. Overigens samen met de 1. FC Keulen.

Bron : www.fcstpauli.com