Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Svend Brodersen tekent bij tot 2021

Opnieuw goed nieuws op contractgebied: FC St. Pauli heeft het lopend contract met doelman Svend Brodersen verlengd tot 30 juni 2021. Daarnaast bevat het contract nog een optie voor nog twee extra jaren. Sportbaas Uwe Stöver kwam tot een overeenkomst met onze 21-jarige keeper.

“Svend is een rolmodel voor zijn instelling en identificatie met de club. Bovendien heeft hij een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt. Deze contractverlenging is een logisch gevolg voor ons. Svend is een goed voorbeeld van hoe het pad van een groot talent van het jeugd opleidingscentrum naar de profs kan worden voltooid. We kijken uit naar de komende jaren met Svend “, verklaarde sportdirecteur Uwe Stöver tevreden.

En coach Markus Kauczinski is blij met de verlenging van het contract. “We zijn blij dat we met Svend voor lange termijn een jonge, ambitieuze en getalenteerde keeper in ons team hebben. Hij werkt buitengewoon hard en heeft zijn vaardigheden in doel voortdurend verbeterd door de samenwerking met Mathias Hain. Daarom is hij ook momenteel de 2e doelman van onze selectie. Svend heeft zijn groot talent al meerdere male bewezen bij de U23 en ook bij zijn nominaties voor de U21 van Duitsland. ”

Voor de contractverlenging zat de jonge doelman van onze FCSP met fundamentele vragen: “Het moeilijkste voor mij – tijdens de onderhandelingen met FC St. Pauli – was mijn taak als speler te scheiden vanuit het perspectief van de gepassioneerde fan, die ik altijd zal blijven. Het belang om vooruit te komen kan niet worden ontkend, en daarom ben ik erg blij met het vertrouwen dat ik in de zomer heb gekregen. In de laatste discussies werd de waardering die ik kreeg van mijn prestaties duidelijk. Ik ben dan blij dat ik de 2 dingen van emotionele verbinding als supporter en speler kan blijven combineren, dit beschouw ik als een voorrecht en ik ben daar erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar de komende tijd! ”

“Op dit punt wil ik alle jeugdcoaches bedanken, evenals als de ligatrainers, die me altijd hebben vooruit gestuwd met hun gefundeerde kritiek. Daarnaast wil ik graag mijn oude rivaal doelman Sebastian Kalk benoemen, wij hebben elkaar altijd gepusht tot maximale prestaties, “voegde Brodersen toe met een terugblik naar zijn jeugd bij FC St. Pauli.

De 21-jarige inwoner van Hamburg behoort sinds het seizoen 2015/16 tot het professionele team van Kiezkickers. In totaal speelde Svend Brodersen 69 keer in de regionale competitie voor de U23 op het veld en speelde vier wedstrijden voor de Duitse U20 nationale ploeg, met wie hij ook heeft deelgenomen aan de U20 World Cup 2017 in Zuid-Korea.

Bron: www.fcstpauli.com