2018-2019Mannen FCSPMatchverslagZegereeks gestopt, 0-1 verlies tegen Kiel

29 oktober 2018by FCSP Belgium
sp11-fcsp-kiel-2018-2019

Op speeldag 11 van de 2e Bundesliga moest FC St. Pauli – na zes weken – opnieuw een nederlaag incasseren. Nadat onze Kiezkickers voorheen in vijf competitiewedstrijden ongeslagen waren, verloren ze in Nordderby tegen Holstein Kiel met 0: 1 (0: 0). Het beslissende doelpunt werd door Janni Serra gemaakt in de 60e minuut.

Op maandagavond 22 oktober was invaller Sami Allagui nog de matchwinnaar met zijn doelpunt in de 0-1 overwinning bij MSV Duisburg. Voor de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel – voor 29.546 toeschouwers in uitverkocht Millerntor – mocht de aanvaller vanaf het begin in de aanval staan. Bovendien verving de technische staf rond hoofdtrainer Markus Kauczinski de geblesseerde Christopher Buchtmann (dijbeen) door Richard Neudecker. Mats Møller Dæhli schoof naar het midden en Cenk Sahin kwam in de basisopstelling voor Ryo Miyaichi.

Van af het begin ontwikkelde zich er een levendige beginfase, waarin beide tegenstanders vooral vooruit wilden voetballen. In de achtste minuut sloeg Allagui bijna toe: Na een vrije trap – vanaf het middenveld van Marvin Knoll-  stond Allagui – net als tegen Duisburg – volledig vrij, maar dit keer mistte zijn kopbal het doel ruim (8). De Boys in Brown hadden in het begin het meeste balbezit en vonden ook voetballend de betere oplossingen tegen de vroege pressing van de gasten. Op de vleugel vond Allagui Daniel Buballa, wiens schot vanuit een scherpe hoek gered werd door KSV keeper Kenneth Kronholm (19).

Aansluitend gingen onze Kiezkicker iets passiever acteren en lieten het balbezit aan Kiel. In deze fase van de wedstrijd zorgden veel blessure behandelingen voor een breuk in de wedstrijd. De wedstrijd verloor veel aan tempo. Het eerste gevaarlijke schot van Holstein was van Janni Serra, maar hij stuitte op de vuisten van Robin Himmelmann(29). Vlak voor de pauze steeg de spanning van het wedstrijd opnieuw en brachten de bruin-witten het publiek in vervoering. Kronholm redde eerst een kopbal van Neudecker op de doellijn (38) en een Knoll zijn schot werd in uiterste nood geblokkeerd, in dezelfde minuut zorgde een kopbal van Allagui voor de nodige paniek in Kielse gelederen (41).

Na de rust begon de wedstrijd met een uitwisseling van speldenprikken, waar beide ploegen elk risico schuwden. De wedstrijd ging op en af en beide teams vergaten meerdere malen met het hoofd het openingsdoelpunt te maken. Voor FCSP stuitte Knoll op de ver uitgekomen Kronholm (47.) en Neudecker schoof het leer slechts enkele centimeters langs de buitenste paal (56.). Van Kiel zijn kant schoot kapitein David Kinsombi op de lat (51 ‘) en Kingsley Schindler miste onbegrijpelijk na een scherpe voorzet van Serra (57’). Uiteindelijk waren het de ooievaars die mochten juichen: Een afgeweken bal van Dehn gleed door onze verdediging en Serra aan de 2e paal hoefde maar binnen te knikken – 0: 1 (60).

Ook na de achterstand kalmeerde de wedstrijd niet. De gasten bleven vroeg druk zetten en zetten onze Kiezkickers al op hun eigen helft onder druk. Tegelijkertijd zorgde dit ervoor dat onze Boys in Brown meer ruimtes kregen in de gevarenzone. Alleen de kwaliteit in de afwerking voorkwam een ​​snelle tegenreactie. FCSP gaf alles tot het einde en drong aan voor een late gelijkmaker. In de 88ste minuut had Allagui een unieke kans, maar zijn lobbal over Kronholm landde op de lat. De Lucky Punch was FCSP deze zondagmiddag niet gegund.

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Knoll, Flum (75. Zehir) – Sahin (57. Miyaichi), Møller Dæhli, Neudecker (66. Veerman) – Allagui

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Holstein Kiel

Kronholm – Dehm, Schmidt, Wahl, van den Bergh – Meffert – Schindler (69. Mörschel), Okugawa (89. Thesker), Kinsombi, Mühling – Serra (76. Karazor)

Cheftrainer: Tim Walter

Doelpunten: 0:1 Serra (60.)

Gele kaarten: Allagui / Dehm, Schmidt

Scheidsrechter: Bastian Dankert

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 15 uur

fans als ze horen dat stopt ... met de

@FCSP_Belgium - 15 uur

Liever dat hij het zegt dan iemand met zijn vol verstand ...

@FCSP_Belgium - 15 uur

RT : : Unser Nachwuchsspieler Chris wurde gestern beim Spiel der gegen den aufgrund sein…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie