Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Kauczinski:”Het zal ons niet uit balans slaan”

Tijdens de persconferentie na de 0-1 thuisnederlaag van de Boys in Brown op zondag 28 oktober 2018 tegen Holstein Kiel, wilde coach Markus Kauczinski zijn team na hun goede prestatie niets verwijten. Integendeel, hij prees zijn team voor hun toegewijde prestatie.

“Het was een leuke wedstrijd voor de toeschouwers, er waren kansen aan beide kanten en beide teams toonden goed voetbal”, zei de hoofdtrainer van Kiel Tim Walter, onder de indruk van de sportieve prestaties van de rivalen. Ondanks alle lof had Walter iets om over te klagen. “De startfase van mijn team was niet goed, en het was pas nadat we na 25 minuten tactisch hadden veranderd dat het beter ging”, keek de ooievaarstrainer terug naar het begin van de wedstrijd. Op het einde van de wedstrijd had zijn ploeg de kans gemist om de wedstrijd meteen op slot te gooien, concludeerde Walter.

De conclusie van de gastcoach Markus Kauczinski was instemmend. Dat is gewoon voetbal, legde de 48-jarige uit met het oog op de afgelopen prestatie van zijn team. “We hadden de kansen, maar niet het geluk van de afgelopen weken, een punt zou verdiend zijn geweest, dus we hebben onszelf niet beloond voor de zeer respectabele en goede prestaties, maar het zal ons niet uit balans slaan”, zei Kauczinski.