Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”We zijn voorbereid”

Voor een uitverkocht huis ontvangen – op zondag 28 oktober  13u30 – onze Kiezkicker KSV Holstein . Met 13 punten uit de afgelopen vijf wedstrijden gaat het team van Markus Kauczinski met veel vertrouwen naar de elfde speeldag. Logisch dat onze hoofdcoach op de persconferentie – vrijdag 26 oktober- voor de wedstrijd tegen de ooievaars tevreden was.

“Eerlijk gezegd, hebben we tijd nodig gehad om de maandagwedstrijd in Duisburg uit de botten te krijgen” bekende Marcus bij het begin. Maar de fase van de regeneratie werd afgerond met de training op vrijdag. Alle spelers zijn op bedrijfstemperatuur en de strijd om de definitieve posities in de startopstelling zijn in volle gang” zo blikte een tevreden coach Kauczinski terug op de persconferentie.

Christopher Buchtmann kan helaas niet meevechten voor een basisplaats tegen de KSV. “Buchti heeft een dijblessure, het is niet gemakkelijk om in te schatten wanneer hij terugkeert in de teamtraining. Voor zondag valt hij zeker uit, “informeerde Kauczinski de pers. Op de vraag over de inzet van verdediger Christopher Avevor. ‘Jackson heeft een kou opgelopen. De beslissing over zijn inzet zal hij morgen zelf maken. Als hij zich goed voelt, dan speelt hij. Anders moeten we nadenken over een alternatief, “zei de 48-jarige. Bovendien reed ook Bernd Nehrig na de training vrijdag naar de dokter met verkoudheidsverschijnselen.

Kijkend naar de tegenstander verwacht Markus Kauczinski een moeilijke wedstrijd aangezien de gasten het spel tegen de bal goed beheersen. “Maar wat er ook gebeurt op zondag. We zijn voorbereid. We hebben in de aanval verschillende opties getraind. Twee spitsen, tien met een spits, enz. Ik zal later mijn definitieve beslissing nemen, “zei Kauczinski, verwijzend naar de formatie tegen de ooievaars.

Wat wel zeker is, is dat de FCSP met vertrouwen zal verschijnen. “Natuurlijk zijn we blij, maar niemand is voldaan en tevreden. Bij de jongens groeit het geloof dat ze iets kunnen bereiken. Het is een kleine plant die groeit, die we koesteren en verzorgen. De wedstrijd in Duisburg heeft het vertrouwen uiteraard vergroot, maar er bestaat geen gevaar dat de jongens gaan achter over leunen, “zei de trainer en vergeleek het seizoen met een bergwandeling, waarvan één derde is voltooid. “Het seizoen is pas begonnen,” concludeerde Kauczinski.

Bron: www.fcstpauli.com