Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Derby winnaar ! U23 wint met 1-0 tegen H$V !

Derby overwinning! De U23 won op de 16e speeldag van de Regionalliga Nord de “kleine Derby” tegen H$V. Voor 311 toeschouwers – op vrijdagavond  26 oktober – in het Edmund Plambeck Stadion hadden onze Kiezkicker de overhand met 1: 0. Het winnende doelpunt werd gescoord Robin Meißner in de 18e minuut.

Reeds afgelopen zondag 21 oktober speelden FCSP U 23 een derby tegen FC Eintracht Norderstedt. Met een overtuigende prestatie won Bruin-Wit met 4: 1 en wilde de wedstrijd tegen de U21 van de “Rothosen (rode broek)” ook voor zich gewinnen. Daarvoor stonden voor de technische staf – onder leiding van coach Joachim Philipkowski- met Korbinian Müller, Brian Koglin, Clemens Schoppenhauer, Luis Coordes en Jan-Marc Schneider vijf spelers van de profploeg ter beschikking.

Ook gastcoach Steffen White nam zijn toevlucht tot een aantal profspelers, daarom begon de beginfase nog een beetje respectvol. FCSP nam het initiatief van begin in handen en eerste de eerste goed kans bij elkaar. Eerst zette Sirlord Conteh de turbo aan en trapte de bal nipt naast het doel (13), aansluitend mistte hij de rebound van Leon Deichmann (16). Kort daarna mochten onze Kiezkicker dan toch juichen: wederom bracht Deichmann de bal scherp voor doel, waar Robin Meißner ditmaal de kans niet liggen (18.).

Natuurlijk speelde de voorsprong onze jongens in de kaarten, het ging dan ook op zoek naar de grote ruimtes achter de linies van de gasten. Daardoor bleef de controle van de wedstrijd in eerste instantie bij FC St. Pauli, die bijna de score konden verhogen via een kopbal van Seungwon Lee, na een voorzet van Meißner (29). Kort voor de pauze leek de “Rothosen” de opening te hebben gevonden ​​en werd het voor het eerst gevaarlijk. Eerst mistte Christian Stark een voorzet van Mats Köhlert (39), daarna testte Manuel Wintzheimer onze doelman Müller (45).

Na de pauze stond onze Kiezkickers nog veel werk te wachten. Daarom gaven het elftal van Philipkowski niet de indruk dat ze op hun lauweren gingen rusten. De laatste pas ontbrak telkens in deze fase, zodat een poging van Coordes vanop de tweede lijn net voorbij zoefde (57.). Aan de andere kant kwamen de rivalen van de stad terug met een schot op de lat van Stark (60 ‘) nadat de bezoekers beter in de wedstrijd waren gekomen. Even later dribbelde Wintzheimer langs de achterlijn, maar vond geen medemaat op zijn gevaarlijke kruispas (63.).  

Als gevolg daarvan ontwikkelde zich een bitse spannende laatste fase met een echt Derby karakter. De gasten zochten de weg naar voren, maar konden geen doelgevaar afdwingen. Wintzheimer schoot een vrije trap vanaf 30 meter rechtstreeks op doel, maar Müller stond ter plaatse. Tegelijkertijd hadden de Boys in Brown de mogelijkheid om op een counter de genadeklap te geven: S. Conteh bediende Jan-Marc Schneider, die licht gehinderd door Morten Behrens mistte(78.). Na turbulente laatste minuten was het afgelopen en staat FCSP U23 op de vierde plaats in de Regionalliga Nord.

“Natuurlijk zijn we blij. We verdienden het om de voorsprong te nemen in onze beste fase, maar we misten toen het tweede doelpunt. Toen hadden we het beetje geluk dat erbij hoort. We wisten dat HSV een sterk team heeft, dat liet het in de tweede helft nog meer liet zien. Mijn jongens deden het goed en stonden niet veel toe. Uiteindelijk verlaten we het veld verlaten als de gelukkige winnaar, “zei hoofdcoach Joachim Philipkowski.

FCSP U23

Müller – Koglin, Schoppenhauer, Otte (82. C. Conteh) – Deichmann, Lee, Bektic, Coordes (65. Golke (72. Kazizada)) – S. Conteh, Meißner – Schneider

Hoofdcoach: Joachim Philipkowski

Hamburger SV U21

Behrens – Mundhenk (84. Opoku), Ambrosius, Pfeiffer, Vagnoman – Kwame (61. Storb), Steinmann – Köhlert, Geißen (71. Mohssen), Stark – Wintzheimer

Hoofdtrainer: Steffen Weiß

Doelpunten: 1: 0 Meissner (18e)

Gele kaarten: Deichmann, Schoppenhauer / Ambrosius, Pfeiffer, Steinmann

SR: Murat Yilmaz

Toeschouwers: 311