Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander tegen Holstein Kiel

Na de 1-0 overwinning bij MSV Duisburg gaat het voor onze FCSP verder – op zondag 28 oktober 2018 13u30 – in de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel. Waar mogen onze Kiezkicker tegen de ooievaars verwachten? We hebben de Kieler eens onder het vergrootglas gelegd.

Gouden handje

In het huidige seizoen bewees Kiel-coach Tim Walter regelmatig zijn gouden handje en hij is tot nu toe de derde beste trainer bij zijn wissels. Viermaal stuurde de hoofdcoach – die in de zomer van FC Bayern München II overkwam – een doelpuntenmaker het veld op, twee van zijn jokers gaven ook nog eens een assist. Slechts twee coaches deden beter bij de wissels. Helemaal bovenaan staat onze hoofdtrainer Markus Kauczinski, die tot nu toe vijf doelpuntenmakers en vier assist gevers het veld opstuurde. Op de tweede plaats staat Magdenburgs trainer Jens Härtel met vijf doelpunten en één assist.

Mühling onvermoeibaar

In het team van de Kiel is Alexander Mühling tot nu toe de absolute duurloper. De middenvelder liep op de eerste tien speeldagen 112,71 kilometer en ligt hiermee momenteel op de twaalfde plaats in de 2e Bundesliga . Niet alleen op loopgebied overtuigde de in 2016 van Sandhausen overgekomen Mühling, maar ook voor het doel van tegenstander. Met drie doelpunten is hij momenteel de topschutter van Kiel en de 26-jarige gaf ook nog één assist.

Terugkeer van Wahl

Achter Mühling is Hauke ​​Wahl met 110.35 kilometer de tweede beste loper in het team van Holstein Kiel, hij is ook de meest lopende verdediger in de competitie. De inwoner van Hamburg keerde in de zomer – na drie seizoenen – terug naar Kiel. Vanaf 2012 tot 2015 speelde de verdediger reeds voor KSV (62 wedstrijden, 2 goals). daarna trok hij naar SC Paderborn (2015/16), FC Ingolstadt (heenronde 2016/17) en 1. FC Heidenheim (terugronde 2016/17) om opnieuw terug te keren naar Ingolstadt (2017/18). In het huidige seizoen ontbrak de speler niet een minuut en is samen met keeper Kenneth Kronholm Kiel’s veteraan.

Gelukkige Lee

In de zomer trok Holstein Kiel meer dan een dozijn spelers aan, waaronder Jae-Sung Lee. De Zuid-Koreaanse nationale speler speelde tijdens het WK van 2018 in Rusland in alle wedstrijden de volledige 90 minuten. Hij kwam over van Jeonbuk Motors (1e divisie Zuid-Korea) en sloeg meteen in als een bom. De technisch onderlegde linkervoet heeft momenteel één doelpunt en vier assists op zijn conto en staat hiermee naast Janni Serra (2 goals, 3 assists). Of Lee aanwezig zal zijn op de Millerntor is nog een vraagteken. Vanwege knieproblemen is zijn inzet nog steeds twijfelachtig.

Onvoorspelbaar Kiel

De ooievaars scoorden tot nu toe 15 doelpunten in het huidige seizoen, daarmee staat Kiel op de achtste plaats. Compleet bovenaan staan ze met het aantal doelpuntenmakers: Negen verschillende spelers stonden reeds op de doelpuntenmakerlijst, alleen SC Paderborn en Arminia Bielefeld komen op hetzelfde aantal. Onze Kiezkickers bevinden zich net achter het trio met acht verschillende doelpuntenmakers. Over het thema doelpunten gesproken: de ooievaars scoren graag in de slotfase, zes van de vijftien doelpunten vielen in het laatste kwartier. Alleen  Fürth (8 goals) en onze Kiezkickers (7) scoorden vaker in de slotfase.

Geel-rode ziekte

Dertien spelers in de 2e Bundesliga haalde dit seizoen het einde van de wedstrijd niet en moesten vroegtijdig gaan douchen vanwege een rode kaart (12 geel-rode kaarten, 1 rode kaart). Terwijl onze Kiezkickers toen nu toe alle wedstrijden met elf beëindigden, kreeg Kiel reeds drie rode kaarten, dat is meer dan elk ander team ook. Johannes van den Bergh vloog eruit tegen Heidenheim (1-1) op speeldag 2, Jannik Dehm tegen Darmstadt (4-2) op speeldag 8 en Kingsley Schindler tegen Aue (1-2)op speeldag 9. Hoewel Kiel de meeste rode kaarten kreeg heeft het met slechts elf gele kaarten ook de minste waarschuwingen.

Bron: www.fcstpauli.com