Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

We hadden dat tikkeltje geluk en kwaliteit op de bank

Markus Kauczinski was niet alleen tevreden met het resultaat – na de uitoverwinning in Duisburg – maar vooral met de prestatie in het eerste helft van de wedstrijd, zoals hij vertelde in zijn analyse na de wedstrijd.

“Ik was erg blij met de eerste 45 minuten. We speelden goed gecontroleerd en hadden enkele goede aanvallen, vooral aan de rechterkant. We hadden misschien geen honderd procent kansen, maar we hadden wel een paar halve kansen. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht. We hadden een grote kans via Ryo, die hij helaas niet maakte. Een keer hadden we defensief geluk, want je kan daar wellicht een strafschop geven. We hadden het gelukkige moment aan onze zijde toen Sami bij zijn eerste contact trof. We hadden dat tikkeltje geluk en kwaliteit op de bank. We speelden goed voetbal, vooral in de eerste helft en deden alles voor de wedstrijd, dus we hebben niet onverdiend gewonnen, “aldus  de hoofdtrainer van de FCSP.

Zijn tegenhanger Torsten Lieberknecht was natuurlijk niet tevreden met zijn thuisdebuut. “In de eerste helft beseften we dat het een grote last was om thuissupporters een overwinning te bezorgen. We hebben geen opening gevonden. Eerst na de omzetting konden we het beter belopen. We hadden toen meer balbezit. In de tweede helft hebben we het spel anders opgelost en speelden beter en meer gestructureerd. We gingen toen gevaarlijker naar doel. We stonden niet zoveel meer toe. Toen was er de hoekschop waar we de organisatie volledig kwijt waren. We wilden na de wedstrijd in Keulen verder doorzetten en ben nu natuurlijk teleurgesteld. ”

Bron: www.fcstpauli.com