Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Joker Allagui schiet FCSP op plaats 3 !

FC St. Pauli heeft zijn winning streak in en tegen MSV Duisburg – op maandagavond 22 oktober 2018 –  verder gezet. Opnieuw had onze coach Markus Kauczinski zijn konijnenpoot – bij de vervangingen – bij de hand. In de slotfase scoorde Sami Allagui – net 1 minuut op het terrein – het enige en winnende doelpunt, 0-1 (84′).

Duisburg had – voor de internationale pauze – met een overwinning bij de leider in de competitie 1.FC Köln de broodnodige ademruimte in het klassement verkregen. Deze wedstrijd was niet alleen de eerste wedstrijd van de nieuwe trainer Torsten Lieberknecht, maar meteen ook de eerste driepunter van de Zebra’s dit seizoen. Toch deed de nieuwe coach veranderingen aan zijn selectie, onder andere voormalige Kiezkicker John Verhoek begon tegen zijn oude club. Markus Kauczinski van zijn kant zag na de 3-1 overwinning tegen Sandhausen geen reden voor verandering.

Aan het begin van de ontmoeting probeerde de zeer defensieve thuisploeg druk uit te oefenen op het spelsysteem  van de gasten, maar FCSP kon zich telkens voetballend vrij spelen en zijn offensieve accenten zetten. Het eerste krullend schot van Jeremy Dudziak (2′) was geen enkel probleem voor Daniel Mesenhöler. Echt gevaarlijk werd het toen in de negende minuut Marvin Knoll – na dubbel pas met Christopher Buchtmann – oog in oog kwam te staan met de keeper.

De Kauczinski-Elf hadden de wedstrijd onder controle en presenteerden zich vrij en vrank voetballend. Tot de volgende goede kans was het wel wachten tot de 27e minuut, toen de scheidsrechter Pascal Müller – na een overtreding op Ryo Miyaichi – een vrije trap gaf vanop 25 meter voor het doel van Duisburg. De poging van Knoll zeilde echter duidelijk over het doel. FCSP leverde dan wel een goede prestatie, maar bij de schoten van Miyaichi (34) en Dudziak (36) ontbrak de laatste precisie. De zebra’s wisten in de eerste helft maar weinig kansen af te dwingen.

Meer passes en meer gewonnen duels, hoekschoppen en doeltrappen: naast het optische overgewicht weerspiegelde de superioriteit van onze Kiezkickers in bijna alle statistieken. Vanuit dit oogpunt kon hoofdtrainer Markus Kauczinski tevreden zijn met de prestatie van zijn elftal maar niet met het resultaat na 45 minuten.

Ongewijzigd startten beide teams aan de tweede helft. De eerste kans kon ditmaal blauwwit op zijn naam schrijven. Aanvoerder Kevin Wolze probeerde een vrije trap – vanop 20 meter – met schot onder de muur, maar hij kon Robin Himmelmann (54′) niet verschalken. Over het algemeen speelde de thuisploeg na de pauze beter en FC St. Pauli-coach Kauczinski reageerde op het uur: Henk Veerman kwam voor Dimitrios Diamantakos.

Hoewel de Nederlander niet zelf betrokken was bij de actie, zagen de meer dan 20.000 toeschouwers de beste kans van de wedstrijd direct na zijn wissel. Een hoekschop van de linkerkant en met het door koppen van Philipp Ziereis en kon Miyaichi voor de uitkomende Mesenhöler koppen, zijn bal zeilde echter over de deklat. Ryo zelf kwam in botsing met de keeper en raakte geblesseerd. Hij werd vervangen door Richard Neudecker (60′).

Aan de andere kant bedreigde Andreas Wiegel Himmelmann met een flodder bal,  de rebound kon Dudziak in hoogste nood voor Ahmet Engin wegwerken(69). De zebra’s hadden hiervoor graag een penalty gehad, maar het fluitje van de scheidsrechter bleef stil. Het duel van Wiegel tegen Himmelmann herhaalde zich in de 78e minuut, waarbij de full-back een vrije trap van het middenveld rechtstreeks naar de doel vuurde. Maar ook deze keer was Himmelmann op de post. FCSP liet zich de dominantie van de eerste helft uit handen nemen, maar prikten regelmatig terug. De beste kans had Veerman na een voorzet van Buchtmann (79e), maar zijn directe poging ging net naast het doel.

Voor de middenvelder zat de wedstrijd na deze actie erop. Sami Allagui kwam voor hem in de plaats. Onze Joker viel net als tegen Sandhausen na zijn vervanging meteen op. Na een hoekschop van Knoll voelde niemand bij Duisburg zich verantwoordelijk voor de Tunesiër, Sami kon moederziel alleen de voorsprong op het bord koppen (84 ‘). Voor de gastheren had in blessuretijd Fabian Schnellhardt nog een mogelijkheid om gelijk te maken, maar zijn kopbal belandde boven op het dak van het doel. Toen floot de scheidsrechter af en wat restte was bruin-wit gejuich.

MSV Duisburg

Mesenhöler – Wiegel, Nauber, Bomheuer, Wolze – Fröde (76. Albutat) – Oliveira Souza, Schnellhardt, Engin – Tashchy (76. Iljutcenko), Verhoek (85. Sukuta-Pasu)

Cheftrainer: Torsten Lieberknecht

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum, Knoll – Miyaichi (63. Neudecker), Buchtmann (82. Allagui), Møller Dæhli – Diamantakos (59. Veerman)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Allagui (84.)

Gele Kaarten: Fröde / Ziereis, Avevor

Scheidsrechter: Pascal Müller

Toeschouwers: 20.130

Bron: www.fcstpauli.com