Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Als we wat willen halen zullen we alles moeten geven”

Voor onze Kiezkickers  gaat de competitie – op maandagavond 22 oktober 2018 20u30 – verder bij MSV Duisburg. Na de laatste tien van de mogelijke twaalf punten, wil het team van coach Markus Kauczinski opnieuw punten halen bij MSV. Onze hoofdcoach verwacht een wedstrijd met “heel veel arbeid”, zijn team zal  alles moeten geven als ze hun serie willen voortzetten.

Voor onze Kiezkickers ’s middags hun laatste training voor de wedstrijd in Duisburg aflegden en om 16u met de bus vertrekken richting Duisburg, stond onze hoofdcoach Markus Kauczinski de Hamburg pers te woord. Zoals gewoonlijk keek de 48-jarige eerst naar de personeelsbezetting. “Waldemar Sobota, Marc Hornschuh, Yiyoung Park en Finn Ole Becker vallen uit, ook is het nog te vroeg voor Jan-Philipp Kalla en Luca Zander voor een mogelijke selectie en mogelijke inzet. Ze hebben na de training nog altijd een lichte pijn als gevolg van de belasting,” zei onze coach, die geen wijzigingen aanbracht in de 18-koppige selectie tegen MSV, in vergelijking met de vorige 3-1 thuisoverwinning tegen Sandhausen.

Van de recente internationale pauze hebben onze Kiezkickers heel goed gebruik gemaakt stelde Kauczinski tevreden vast: “Het vrije weekend heeft de jongens goed gedaan. Ze hebben goed getraind en met grote concentratie getraind. Dat moest ook want tegen MSV wacht ons een moeilijke wedstrijd …”

Een mogelijke verandering zou misschien in de startelf kunnen zitten – zowel op personeel- als op tactisch vlak. Twee spitsen is een optie maakte Kauczinski duidelijk: “Ik denk erover en dat  hebben we ook getraind. Henk Veerman en Sami Allagui passen goed bij elkaar. Echter de defensieve stabiliteit speelt ook een rol en is met twee spitsen anders  …”

MSV Duisburg heeft zich nog voor de internationale doorbraak sterker gepresenteerd. Na acht wedstrijden zonder overwinning, wisten de “Zebra’s” onder de nieuwe trainer Torsten Lieberknecht met 1-2 te winnen bij de leider 1. FC Köln en vierden zo hun eerste overwinning van het seizoen. “Men kon reeds verschillen zien, maar geen ingrijpende. Er zijn kleine aanpassingen op aanvallend of verdedigend vlak”, zei Kauczinski over de vraag hoe het spelidee van MSV onder Lieberknecht was veranderd.

Over het algemeen verwacht Kauczinski met Duisburg een team dat vorig seizoen bewees een goed team te zijn. “Ze zijn fysiek heel sterk, hebben veel goede spelers in hun gelederen. En met de eerste thuiswedstrijd met de nieuwe coach zal het vonken geven. We zullen dan ook alles moeten geven willen we er iets willen halen. Ik kijk dan ook uit naar een duelvolle wedstrijd. We willen onze positieve serie verder zetten en ons boven vastbijten, “zei Kauczinski afsluitend

Bron: www.fcstpauli.com