Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander MSV Duisburg

Eindelijk rolt de bal opnieuw in de 2e Bundesliga. Op maandagavond – 22 oktober 2018 20u30 – zijn onze Kiezkickers te gast bij MSV Duisburg. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van dichterbij bekeken.

Dramatische start

Na amper twee punten uit de eerste acht wedstrijden, reageerde het bestuur van MSV op de sportieve situatie en ontsloeg het op maandag 1 oktober Ilja Gruev. Nog dezelfde dag werd een opvolger gevonden in de persoon van Torsten Lieberknecht. De oude hoofdtrainer van Eintracht Braunschweig tekende een contract voor alle drie de Liga’s, over de duur van het contract gaf Duisburg geen informatie. Lieberknecht had niet veel inlooptijd nodig om de eerste overwinning van het seizoen met MSV te vieren. Voor de internationale pauze wonnen de Zebras verrassend met 1-2 bij de koploper 1. FC Köln.

Slechte thuisbalans

Met vijf punten bezet Duisburg momenteel de 16e plaats in de rangschikking, al deze punten werden door MSV behaald op verplaatsing. De thuisbalans kan niet erger zijn. Al de vier thuiswedstrijden in het huidige seizoen gingen verloren: 0-2 tegen Bochum, 0-1 tegen Fürth, 1-2 tegen Aue en 1-3 tegen Regensburg.

Clean sheet

De bovengenoemde thuiswedstrijden met in totaal acht tegendoelpunten tonen het al: thuis kan MSV niet op de nul spelen. Maar ook bij de uitwedstrijden kon Duisburg nog niet huiswaarts keren zonder een doelpunt te incasseren. Samen met FC Ingolstadt zijn de zebra’s het enige team dat nog steeds wacht op een clean sheet. Zes doelpunten werden toegestaan in de eerste helft, twaalf doelpunten na de pauze. Geen enkel team kreeg meer doelpunten tegen na de rust.

Zwak shot percentage

Met negen gemaakte doelpunten uit negen speeldagen, heeft MSV Duisburg – samen met FC Ingolstadt – de op één na zwakste aanval in de competitie. Alleen SV Sandhausen (vijf doelpunten) produceerde minder doelpunten. Dit is voornamelijk te wijten aan het gebrek aan afwerking voor MSV. Uit 111 schoten op doel konden de zebra’s dus negen doelpunten maken, dus slechts 8,1 procent van de schoten ging in het doel van de tegenstander. Opnieuw is dit aantal bij SV Sandhausen (6,4 procent) nog slechter. Ter vergelijking, onze Kiezkickers schoten 72 keer op doel en juichten daarbij 15 keer – dat is 20,8 procent. Alleen 1. FC Köln (96 schoten, 22 doelpunten, 22,9 procent) benut zijn kansen nog efficiënter dan onze FCSP.

De loper van Duisburg

Kevin Wolze van Duisburg was vorig seizoen trefzeker. De linksback was in het afgelopen seizoen met negen doelpunten de gevaarlijkste verdediger in de 2e Bundesliga. In het huidige seizoen heeft de MSV-kapitein opnieuw twee doelpunten gemaakt. Wolze is de enige speler bij MSV die nog geen enkele minuut in de eerste negen speeldagen heeft gemist. In de 2e Bundesliga behoort hij bij het kransje van ‘slechts’ 40 spelers die nog geen minuut hebben gemist, met inbegrip van onze Kiezkicker Robin Himmelmann, Philipp Ziereis en Marvin Knoll. Duisburg’s Andreas Wiegel miste slechts zeven minuten, Lukas Fröde slechts tien minuten.

Lange lijdensweg

Meer dan 15 jaar moest MSV Duisburg wachten op een overwinning tegen onze FCSP. Op de laatste speeldag van het vorig seizoen was het eindelijk zover, de MSV won thuis met 2-0. Eerder had Duisburg twaalf wedstrijden op rij niet gewonnen tegen onze Kiezkicker: acht nederlagen en vier gelijkspelen stonden sinds december 2002 in de boeken.

Bron: www.fcstpauli.com