Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Succesvolle oefenwedstrijd: FCSP wint met 0-5 bij Altona 93

De FC St. Pauli heeft de vriendschappelijke wedstrijd in Altona 93 – op donderdagavond 11 oktober – duidelijk met 0-5 gewonnen. De goals werden gemaakt door Sami Allagui (2e), Henk Veerman (21e), Florian Carstens (24e) en U23 spits Robin Meißner (56e, 60e).

Nadat onze Kiezkickers in staat waren geweest om hun positieve reeks door te zetten in de competitie, met tien punten uit vier wedstrijden – mede dankzij de last-minute overwinning tegen SV Sandhausen – maakte ze tijd in de interlandpauze voor de vriendschappelijke wedstrijd bij Altona 93. De Hamburg Oberligaclub zit in grote vorm en is koploper in de OberLiga na acht overwinningen op rij. Onze coach Markus Kauczinski veranderde zijn startopstelling grondig en wilde vooral de spelers die in de competitie minder speelminuten hadden gekregen, hun kans geven. Daarnaast werd de ploeg versterkt door Seung-Won Lee, Robin Meissner (beide U23) en Marvin Senger (U19).

De Boys in Brown zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd en waren in staat om de eerste aanval meteen succesvol af te ronden. Sami Allagui zette zich goed door en schoot de bal in de linkerhoek (2.). In de volgende minuten speelden onze Kiezkickers nog steeds aanvallend en kwamen ze gevaarlijk voor het doel van de gastheren. Via een voorzet van Cenk Sahin (7e) en Richard Neudecker (11e) was Allagui tweemaal met de kop gevaarlijk. Een laag voorzet van Sahin vond Henk Veerman, die probleemloos voor doel de 0-2 op bord schoot (21′). Niet veel later kopte Florian Carstens een corner van Bernd Nehrig tegen de netten, 0-3 (24.).

Als gevolg daarvan viel de wedstrijd stil en Altona verscheen voor de eerste keer echt gevaarlijk voor het doel van Svend Brodersen. Nadat Niklas Siebert de keeper met zijn kopbal had verslagen wist Yiyoung Park de bal op het laatste moment van de lijn te vegen (36e minuut). Net voor de rust trapte Tolga Tüter nog een vrije trap op de lat. (43 ‘).

Aan het begin van de 2e helft kwam Altona met veel drive uit de kleedkamers, maar het kon geen kansen afdwingen. In de 56e minuut lag de bal terug in het doel van Altona: de pas ingevallen Robin Meißner was direct succesvol met zijn eerste balcontact. Niet veel later stond terug Meißner op de juiste plek en schoot na een pas van Allagui de 0-5 op het bord. Wat een professioneel debuut voor de spits, die pas drie dagen eerder zijn 19e verjaardag vierde!

In de laatste fase werd opnieuw stevig doorgewisseld. De Kauczinski-Elf controleerde de wedstrijd en stonden geen kansen meer toe. Allagui vergat na een Miyaichi-voorzet vrij voor doel de 0-6 te maken (77e). Op het einde stond een duidelijke 0-5 zege bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen de buren vast.

Hoofdcoach Markus Kauczinski toonde zich tevreden na de wedstrijd: “Over het geheel genomen was het een goede test voor de geweldige atmosfeer. Het was een geweldige kans voor zoveel toeschouwers in eigen stad te spelen, met een korte reis, tegen een goede tegenstander.”

Altona 93

Grubba – Yilmaz, Wachowski, Schwaebe, Hacker, Tüter, Metidji, Gebissa, Schultz, Siebert, Müller

Cheftrainer: Berkan Algan

FC St. Pauli

Brodersen (46. Müller) – Park (77. Buballa), Koglin, Carstens (55. Senger), Neudecker (57. Dudziak) – Sahin (46. Kalla), Nehrig (77. Flum), Zehir (77. Lee), Schneider (69. Miyaichi) – Veerman (55. Meißner), Allagui (77. Coordes)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Allagui (2.), 0:2 Veerman (21.), 0:3 Carstens (24.), 0:4 Meißner (56.), 0:5 Meißner (60.)

Gele Kaarten: –

Scheidsrechter: Murat Yilmaz (Hamburg)

Toeschouwers: 2.089