Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Dit kan men niet behouden en een regel van maken”

De dag na de 3-1 thuisoverwinning tegen SV Sandhausen keek Markus Kauczinski niet alleen terug naar de wedstrijd, onze hoofdcoach wijdde zich ook uit over de zeer succesvolle vervangingen en of zijn team met slechts één punt achter de nummer 2 een topteam is.

Geen 24 uur na de laatste thuisoverwinning tegen Sandhausen, was onze hoofdcoach nog niet van gedachten veranderd over de afgelopen prestaties van onze Kiezkickers. Hij was tevreden met de goede start en de sterke finish van zijn team, maar moest opnieuw toegeven dat zijn team er niet in was geslaagd zijn spel door te duwen. “We proberen de redenen te vinden. We moeten leren om ons spel door te duwen. We weten al langer dat we constanter moeten presteren. We zijn op weg en in discussie met de spelers,” zei Kauczinski.

Met slechts één punt achterstand op de tweede plaats antwoordde onze hoofdtrainer – op de vraag of zijn team een top team is- na vorige analyse duidelijk: “De vraag beantwoord zich van zelf. Ik zie ons niet als een top team, we evolueren wel. Uiteindelijk zijn we teruggekomen tegen Sandhausen en hebben teruggeslagen. We zijn een goed team dat kwaliteiten heeft, maar niet constant genoeg is en nog veel dingen moet oplossen. ”

Kauczinski, die blij was dat alle Kiezkicker ongeschonden uit de wedstrijd tegen Sandhausen was gekomen, voegde er aan toe: “De aanvangsfase heeft aangetoond dat het team beter wil spelen. Daarom ben ik optimistisch dat we de dingen beetje bij beetje kunnen rechtzetten en we beter zullen worden. Eigenlijk moet ik zeggen dat we doelpunten maken, dikwijls uit het niets. Dat is ook een kwaliteit. Zelfs als Sandhausen kansen had, hebben we slechts één doelpunt geïncasseerd, in de laatste vier wedstrijden maar twee. Als je als team weinig kansen weggeeft, weinig doelpunten binnen krijgt en zelfs van de weinige kansen doelpunten maakt, is dat ook een kwaliteit. Aan de andere kwaliteiten werken we nog. Een top team kan alles en speelt constant. Daar willen we naar toe. ”

Over kwaliteit gesproken. Veel van die kwaliteiten kwamen van de bank, dat bewijzen drie Joker goals en vier assists door invallers in de laatste vier competitiewedstrijden. “Daar is geen verklaring voor. Het is een beetje geluk, maar ook de kwaliteit van de spelers die direct scherp op het veld staan. Het past op dit moment gewoon goed samen. We hebben een bepaalde breedte in de ploeg die het mogelijk maakt” aldus onze hoofdcoach, die geen persoonlijke “bevrediging”  haalde bij de succesvolle vervangingen, in plaats daarvan benadrukte hij:” ik ben echt blij voor de jongens, wanneer het gewerkt heeft en ze elkaar belonen. ”

Kauczinski heeft er natuurlijk niks tegen als het verhaal met de wissels zou blijven doorgaan, maar stelde duidelijk: “Dit kan men niet behouden en een regel van maken. Maar het is goed voor het zelfvertrouwen en het is goed dat onze tegenstanders weten dat ze ons niet uit het oog mogen verliezen. ‘

Met tien uit de twaalf mogelijke punten gingen onze Kiezkickers met een thuisoverwinning tegen Sandhausen met succes in de internationale pauze in. Hoe deze zal gebruikt worden, zei Kauczinski: “Het is goed, om eens te bekomen, maar we zullen niet volledig rusten deze week maar normaal werken. In deze week moet je niet met zware kopzorgen komen. Het harde werk volgt opnieuw volgende week, dan komen ook de tactische zaken erbij ”

Bron: www.fcstpauli.com