Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Allagui voorkomt onnodig puntenverlies tegen Sandhausen, 3-1

Wat een einde! In de slotminuten heeft FC St. Pauli zijn thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen met 3-1 (1-0) alsnog gewonnen. In het uitverkochte Millerntor Stadium had Dimitrios Diamantakos FCSP op voorsprong gebracht (17′), Kevin Behrens maakte voor SVS gelijk (73′). Invaller Sami Allagui (90′) en Christopher Buchtmann (90’+ 3) zorgden alsnog voor de thuisoverwinning met twee late doelpunten.

Na de zeven op negen uit de afgelopen Engels week, deed hoofdcoach Markus Kauczinski één wijziging in zijn startelf tegen SV Sandhausen: Vergeleken met de 0-0 in de Derby kwam Ryo Miyaichi in de kern ten koste van Cenk Sahin. De Japanner stond voor het eerst sinds 21 mei 2017 (3-1 winst in Bochum) in de basis. Op Millerntor was het voor Miyaichi zelfs van 17 december 2016 (1-1 tegen Bochum) geleden dat hij nog eens aan de start stond.

In optimale omstandigheden (13 graden en veel zonneschijn) begonnen onze Kiezkicker heel goed aan de wedstrijd. Vele acties gingen in de eerste minuten over Miyaichi rechterkant, de eerste goede aanval zelf kwam over de linkerkant. Mats Møller Dæhli zette veel snelheid in en speelde Marvin Knoll aan, wiens pass met vertraging terug bij Møller Dæhli kwam, maar de bezoekers blokkeerde zijn poging (8). Slechts 120 seconden later bediende Jeremy Dudziak de doorgelopen Knoll, die vanuit een scherpe hoek op SVS-keeper Niklas Lomb besloot (10′).

We gingen verder in de richting van Nordtribüne, of de richting van het SVS-doel. Knoll speelde naar de vrijstaande Dimitrios Diamantakos, maar de pas was een beetje te scherp voor Dimitrios (11.). Aan de andere kant moest Robin Himmelmann voor het eerst ingrijpen, op de rand van het strafschop gebied keerde hij de bal met het hoofd. Zijn te korte kopbal belandde bij Denis Linsmayer, deze probeerde de bal over Robin te liften maar zijn poging ging gelukkig duidelijk over (15). In de vierde poging van FCSP lag de bal in de netten van Sandhausen! Christopher Buchtmann speelde de bal in de loop van Dudziak, die behield het overzicht in het strafschopgebied en speelde Diamantakos feilloos aan voor doel. De aanvaller hoefde zijn scheenbeen er maar tegen te zetten en het stond 1-0 (17.)!

De Brown-White prikten opnieuw via de counter: Over Dudziak, Buchtmann en Møller Dæhli kwam het leer aan de linkerkant terug bij Buchtmann. Zijn lage voorzet zou een dankbare Knoll gevonden hebben, maar Markus Karl kon de situatie op tijd keren (25). In de volgende periode hadden de gasten iets meer balbezit, maar konden ze geen gaten vinden tegen de compacte FCSP-verdediging. Totdat Philipp Klingmann aan de rechterkant te veel tijd kreeg en zijn voorzet belandde bij de vrijstaande Fabian Schleusener, wiens kopbal vanop enkele meters recht in de handen van Himmelmann belandde (38.).

Vlak voor de pauze kwam SVS weer: Na een lange bal kwam Schleusener ten val in een duel met Daniel Buballa maar scheidsrechter Robert Kempter zag er geen graten in , Klingman schoot de rebound op doel maar Christopher Avevor wierp zich met succes voor de bal (45) – zo gingen we met de 1-0 voorsprong de kleedkamers in.

Onze Kiezkicker kwamen zowel op persoonlijk als op tactisch vlak ongewijzigd uit de kleedkamer. SVS coach Kenan Kocak deed wel één ​​wissel. De offensieve middenvelder Felix Müller verving verdediger Jesper Verlaat. De gasten deden ook een tactische aanpassing: in plaats met vijf verdedigers ging het met vier verdedigers spelen, en speelde zo met een middenvelder meer. Onze Kiezkickers hadden wel de eerste kans in de tweede helft: Een Buballa-voorzet vanop links vloog echter aan jan en alleman voorbij en verdween nipt langs de tweede paal buiten. (51).

De gasten ging niet veel later aanvallender voetballen, en opnieuw was het Klingmann die tot een schot kwam. Zijn schot vanop 15 meter ging echter duidelijk naast het doel (54.). Niet veel later werd het heet voor het doel van onze Kiezkickers. Nadat een vrije trap vanop de helft van het veld bij Philipp Förster aan de 2e paal belandde, verhinderde Himmelmann met een sterke voetreflex de gelijkmaker (56.). Ogenblikkelijk erop probeerde Schleusener het met de hak, de daarop volgende hoekschop schoot hij in de volley – vanop 10 meter- millimeters langs de linkerpaal – even diep ademhalen voor FCSP was de boodschap (57).

De Brown-Whites moesten weer actiever worden en naar voor trekken, maar konden aanvankelijk geen gaten vinden in de verdediging van SVS. Kauczinski reageerde en stuurde Henk Veerman op het veld voor Diamantakos (72.). Zodra Henk op het veld stond, juichten de gasten. Müller bracht een vrije trap van het halve veld gevaarlijk voor doel, invaller Kevin Behrens raakte het leer net voldoende aan en zo verdween de bal in de netten, 1-1 (73).

Sandhausen hield zijn voet op de gas en scoorde nog geen 60 seconden later bijna het tweede doelpunt. Nadat Linsmayer vanaf de linkerkant voorzette stond Behrens in het strafschopgebied volledig vrij voor de kopbal, omdat de aanvaller het leer niet goed raakte ging de bal gelukkig het FCSP-doel voorbij (74e). In de fase waar SVS het meeste druk uitoefende kregen onze Kiezkickers een dot van een kans: Veerman ging na een lange bal alleen op Niklas Lomb af, maar die won het onderlinge duel. De goed gevolgde Buchtmann zette zich goed door en legde opnieuw af naar Veerman, wiens tweede poging in de draai naast het doel ging (78e).

Vier minuten later hadden onze Boys in Brown opnieuw een unieke kans: De bal kwam bij Moller Dæhli die te lang aarzelde vanuit een kansrijke positie en het leer naast schoot (82). Voor de laatste minuten bracht Kauczinski met Sami Allagui voor Johannes Flum een nieuwe aanvaller op het veld. Nauwelijks op de veld kon hij net niet aan de vanop 17-meter getrapte volley van  collega-invaller Richard Neudecker (87).

Zou het op een gelijkspel eindigen? Nee! Allagui veroverde de bal op de helft van de bezoekers en speelde Veerman aan. Die speelde prinsheerlijk met de hak in de loop van Sami die – alleen voor Lomb – hem met een laag schot in de rechterhoek geen kans liet; 2-1 (90.). Opnieuw laatste minuut gekte op Millerntor! Maar dat was niet alles! Allagui en Neudecker miste tegen Lomb aanvankelijk nog het derde doelpunt, maar de ingelopen Buchtmann trapte de pas van Neudecker alsnog tegen de netten, meteen de 3: 1 eindstand.

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum (86. Allagui), Knoll – Miyaichi (76. Neudecker), Buchtmann, Møller Dæhli – Diamantakos (72. Veerman)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

SV Sandhausen

Lomb – Klingmann, Kister, Karl, Verlaat (46. Müller), Paqarada – Kulovits (68. Vollmann), Linsmayer – Förster – Schleusener, Wooten (56. Behrens)

Cheftrainer: Kenan Kocak

Doelpunten: 1:0 Diamantakos (17.), 1:1 Behrens (73.), 2:1 Allagui (90.), 3:1 Buchtmann (90.+3)

Gele kaarten: Miyaichi, Dudziak / Kister, Verlaat, Förster

Scheidsrechter: Robert Kempter

Toeschouwers: 29.546 (ausverkauft)