Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Onze Kiezkickers willen hun goede reeks voorzetten

Nadat onze Kiezkicker in de Engels week zeven punten wisten te verzamelen en het klom van de elfde naar de zesde plaats, gaat het op zondag  7 oktober 2018 – 13u30 thuis verder tegen SV Sandhausen. Tegen SVS – dat zijn slechtste start ooit beleeft in zijn zevende jaar 2e Bundesliga – willen de Brown-Whites hun serie verder zetten en opnieuw punten sprokelen.

Onze Kiezkickers wilden met drie punten in de derby de Engelse week verzilveren. Na het puntloze gelijkspel in het Volkspark was het eindresultaat een sterke zeven op negen. Onze Boys in Brown waren in staat om binnen de negen dagen succesvol te klimmen uit het dal waar ze na vier competitieve nederlagen waren terecht gekomen. Rust was alleen toegelaten ​​aan het begin van de week. Na twee vrije dagen begon FCSP met volledige concentratie aan de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen.

“Verder doen” is de titel van onze stadionkrant voor de wedstrijd tegen de SVS en dit is ook het motto voor de wedstrijd tegen de 16e in de rangschikking. Het team van Markus Kauczinski wil verder bouwen op de recente prestaties en met een goed gevoel en hopelijk 16 punten de 2e interland pauze van het seizoen ingaan. De basis van het teruggewonnen stabiliteit ligt in de verdedigend vorm. Na 15 tegendoelpunten in vier wedstrijden kregen onze Kiezkickers tegen FC Ingolstadt (0-1), SC Paderborn (2-1) en de Derby (0-0) slecht één tegendoelpunt tegen.

Na een luide uitspraak “een gitzwarte dag” van hoofdtrainer Kenan Kocak in de afgelopen 0-1 nederlaag tegen Magdeburg – de slechtste 2e Bundesliga start in de clubgeschiedenis (slechts vijf punten uit acht wedstrijden) – wil Sandhausen zich helemaal anders presenteren op Millerntor. “De laatste keren hebben we geen slechte figuur geslagen op Millerntor,” zei de trainer van Sandhausen voor de wedstrijd tegen onze FCSP. Kocak heeft gelijk als we de cijfers erbij nemen: De laatste keer dat SVS zonder punten vertrok op Millerntor was in augustus 2014. Meest recent waren er twee gelijkspelen (1-1, 0-0), Sandhausen won bijna precies drie jaar geleden met 1-3.

“We weten dat erop ons een moeilijke taak staat te wachten. Niettemin gaan we de wedstrijd in met het doel om de drie punten naar de Hardtwald te brengen, “legde Kocak uit voor de wedstrijd. SV Sandhausen wil de 16e en degradatieplaats verlaten en terug naar huis trekken met drie kostbare punten in de strijd tegen degradatie. Kunnen onze jongens in Brown de punten thuis houden knopen ze aan met de bovenste drie in de rangschikking.

Wil FCSP de vijfde overwinning van de zes thuiswedstrijden (alleen tegen Keulen verloor het begin september met 3-5 thuis) behalen moet het zijn sterke verdedigende prestaties behouden en er opnieuw stevig staan. Op offensief gebied willen de Brown-Whites in vergelijking met de voorbije derby voor meer doelgevaar zorgen en meer dan één doelpunt maken dan SVS. Dit is geen gemakkelijke taak, zoals FCSP hoofdtrainer Markus Kauczinski benadrukte voor de wedstrijd: “Sandhausen is een compacte taaie tegenstander. Het wordt een hechte, hard bevochten wedstrijd waarbij we de kleine ruimtes zullen moeten gebruiken die zich voordoen ”

Bron: www.fcstpauli.com