Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski: “Wij willen de supporters gelukkig maken”

Met zeven punten uit drie wedstrijden konden onze Kiezkickers  terugblikken op een succesvolle Engelse week. Voordat onze FCSP de interland onderbreking in gaat is SV Sandhausen te gast op Millerntor. Voor de wedstrijd gaf de hoofdcoach Markus Kauczinski zijn visie op de komende 90 minuten.

“We willen onze fans gelukkig maken, een goede wedstrijd laten zien en winnen op Millerntor”, opende Markus Kauczinski de persconferentie. Op hetzelfde moment echter, waarschuwde hij voor de gasten uit de ‘Kurpfalz’: “Sandhausen is een compacte en vervelende tegenstander. Ik verwacht een enge en hard bevochten wedstrijd, met een tegenpartij die alles van ons zal vragen zondag .”

Tegen SVS kunnen Marc Hornschuh, Luca Zander en Waldemar Sobota niet meespelen. De trainer nam de volledige blessureleed van zijn team door: “Richard Neudecker, Jan-Marc Schneider en Florian Carstens hebben in de afgelopen dagen gesukkeld, daar moeten we op korte termijn rekening mee houden. Jan-Philipp Kalla heeft voor het eerste volledig mee getraind. Men merkt dat hij de voorbereiding niet heeft meegemaakt, maar we zijn blij dat hij pijnvrij is. ” Sami Allagui en Henk Veerman zijn allebei opties voor de komende thuiswedstrijd, “Sami is fit, trainde goed en is volledig erbij. Terwijl Henk vandaag – na de geboorte van zijn zoon – is teruggekeerd, hij is met de zon in zijn hart terug gekeerd uit Holland. Hij is niet moe om te spelen en we kunnen hem snel toevoegen “, zegt de 48-jarige.

Na de recente run van goede resultaten is het belangrijk – volgens de de coach – om de concentratie hoog te houden. “De jongens weten dat ze nu moeten bijblijven. Ze hebben zich op training met veel vuur gepresenteerd” zei Kauczinski, die duidelijk vermelde in zijn conclusie: “Het zou leuk zijn om met een overwinning de internationale pauze in te gaan, dat zou perfect zijn en het is de moeite waard om voor te vechten.”

Bron: www.fcstpauli.com