Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander SV Sandhausen

Voordat onze Kiezkickers beginnen aan de tweede interland break van het lopende seizoen, ontvangen ze – op zondag 7 oktober 13u30 – nog eerst SV Sandhausen. De volgende tegenstander van onze Boys in Brown hebben we zoals gewoonlijk eens van dichterbij bekeken.

Weinig spektakel

Kijkend naar het doelsaldo is het meteen duidelijk: in wedstrijden waar SV Sandhausen deel van uitmaakt krijgen de toeschouwers het minste spektakel te zien. Slechts 15 doelpunten (doelsaldo 4:11) vielen er in de eerste acht competitiewedstrijden van de SVS – dit is het laagste van de hele competitie. Vooral in de eerste 45 minuten gebeurde er niet veel, slechts vier doelpunten vielen er in de eerste helft – 1:3. Ter vergelijking: bij onze Kiezkickers vielen in totaal 13 doelpunten (doelsaldo 5-8) voor de pauze. Alleen in de wedstrijden van SSV Jahn Regensburg (10: 8 goals) vielen er meer doelpunten, Bij SpVgg Greuther Fürth was er in de eerste helft tot nu toe het minste loos (1:0 goals).

Weinig punten

De start van het competitie hadden ze zich SV Sandhausen zeker anders voorgesteld. Met slechts vijf punten uit acht wedstrijden staat SVS op de 16e plaats. Ter vergelijking: in het vorig seizoen stond SVS na acht speeldagen – met 14 punten – nog op de vijfde plaats. Met vijf nederlagen en twee gelijkspelen wist SVS in het huidige seizoen tot nu toe slechts één te winnen. Vorige week won het Kocak-team met 2-0 in Aue. Het was voor Sandhausen de eerste overwinning na elf opeenvolgende niet gewonnen competitie wedstrijden.

Constant

Sinds 2012 speelt SV Sandhausen in de 2e Bundesliga. De SVS heeft sindsdien steeds constant gepresteerd. In de afgelopen vijf seizoenen eindigde Sandhausen altijd tussen de 10 en 13e plaats, het behaalde daarbij altijd tussen de 39 en 44 punten. Alleen in het eerste seizoen liep het niet zoals gewenst, met 26 punten en een 17e plaats was SVS feitelijk gedegradeerd. Maar omdat MSV Duisburg geen licentie kreeg voor de 2e Bundesliga en Dynamo Dresden als 16e de degradatiewedstrijden had gewonnen tegen derde divisie club VfL Osnabrück, bleef Sandhausen alsnog in de 2e Bundesliga.

Veel ervaring

Dit seizoen stond met Stefan Kulovits de tweede oudste 2e Bundesliga speler op het veld. In de recente 0-1 thuisnederlaag was de SVS-kapitein 35 jaar, 5 maanden en 11 dagen oud. Alleen Aue Christian Tiffert is ouder: Bij de 0-1 van de Viooltjes in Paderborn op zaterdag 29 september 2018 was Tiffert 36 jaar, 7 maanden en 11 dagen oud, daarmee was hij precies 14 maanden ouder dan Kulovits.

Veel volgers

Sandhausen’s Rurik Gislason nam deze zomer deel aan het WK 2018 in Rusland met IJsland. Na de voorronde tegen Argentinië, waarin de aanvaller was ingevallen, begon op Instagram de hype rond de IJslander. Voor het WK had de SVS-aanvaller ‘iets minder dan 40.000 volgers’, tijdens het WK steeg het aantal in no time snel omhoog. Met “Hoe is het mogelijk dat iemand zo mooi is?” werd hij door de Braziliaanse tv-ster Gabriela Lopes geciteerd in de media. Het was de trigger van de hype rondom Gislason. Daarnaast deed de hashtag #sexyrurik van teamgenoot Kári Árnason snel de ronde en het aantal volgers groeide snel uit tot meer dan 1 miljoen volgers. Op dit moment heeft Gislason – die nog niet heeft gescoord in het huidige seizoen – meer dan 1,2 miljoen volgers. Nieuwsgierig? Klik hier voor het Instagram-account van Gislason: KLIK!

Bron: www.fcstpauli.com