Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Kauczinski:”Dat laatste beetje ontbrak op het laatste”

Op zondag 30 september 2018 reageerde Markus Kauczinski – na de officiële persconferentie – klaar voor nog meer vragen voor de Hamburgse pers.

“Dat was ook niet te verwachten. Het ging niet om het spektakel, wel om de wedstrijd te winnen. We hebben al onze middelen gebruikt, dat laatste beetje ontbrak op het laatste,” aldus Markus Kauczinski met een terugblik over de hoogtepunten arme Derby duidelijk. “Wie HSV kent weet dat het gecontroleerd speelt. Wie er dom tegen aanvalt, geeft van achter ruimtes weg voor hun sterke mensen. Wij hebben ons er op ingesteld en hebben het goed gedaan,” zei onze hoofdtrainer die op een zeer tactisch ingestelde 2e Bundesliga duel terugblikte waar de duels zeer close waren “.

“We speelden zeer gedisciplineerd en geconcentreerd in de derde wedstrijd in tien dagen”, prees Kauczinski zijn team, om in één adem er aan toe te voegen: “In de eerste 15 tot 20 minuten waren de ballen snel weg, want we waren niet goed aangeschoven. We hadden beter kunnen doen met onze aanvallen en er meer uit kunnen halen, op het einde hadden we meer zelfvertrouwen, we hadden er meer kunnen uithalen als we onze kansen hadden uitgespeeld. We zullen er aan werken, in balbezit de betere beslissingen te nemen. Daar hebben we potentieel. ”

De lucky punch kon geen van beide clubs in de eerste – 2e Bundesliga derby – plaatsen. “Het gebeurt op zo’n moment, HSV heeft ook veel kansen gehad bij de laatste derby-overwinning, en op het einde kopt iemand de bal erin”, zei onze hoofdtrainer. Hij blikte nog een keer terug op de kans van Cenk Sahin, die in blessuretijd de meegelopen Christopher Buchtmann had kunnen aanspelen: “Op het moment zelf had ik het niet gezien, achteraf gezien, is het misschien een betere beslissing om Buchti aan te spelen. Maar als de bal naar binnen gaat, zouden we niet hebben gezegd dat hij beter had afgespeeld, Cenk heeft het goed gedaan. ”

De derby eindigde doelpuntloos en leverde onze Kiezkickers – op het einde van de Engelse Week – zeven punten in drie wedstrijden op . Over de opbrengst was de coach tevreden ook toen hij in het algemeen terugblikte op het eerste gedeelte van de competitie. Ik ben tevreden, maar niet super gelukkig. Je wilt altijd meer. Vooral de fase tussendoor heeft ons pijn gedaan,  we zijn in een gat gevallen: we moeten leren nederlagen beter te verwerken en er in slagen te denken dat na een eerste nederlaag niet persé een tweede eraan zit te komt. Voorheen waren we stabiel, nu ook weer. Dat blijkt uit de resultaten en tegendoelpunten. 13 punten op de zesde plaats, de anderen zijn niet ver voor ons, we hoeven ons niet te verstoppen, maar we kunnen nog zelfverzekerder spelen. ”

Over het optreden gesproken. De volgende training van de Brown-Whites is pas op woensdag 3 oktober met een dubbele training. Kauczinski verklaarde de twee niet-trainingsdagen als volgt: “We zijn tien dagen samen geweest, we hebben veel gereisd en we hebben ons heel goed op de wedstrijden voorbereid, voor het hoofd was het erg veeleisend voor de jongens.”

Bron: www.fcstpauli.com