Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Dag van de integratie – Sterke meisjes, sterke vrouwen

Op zaterdag 22 september vond in het FCSP Museum het kick-off evenement van de actieweek van dit jaar ‘ de dag van de integratie’ plaats. De Hamburger Sportbond had samen met de samenwerkingspartners – de Hamburg Football Association, onze FC St. Pauli en de Hamburger SV –  in de kamers van het FC St. Pauli Museum uitgenodigd om te praten over sterke meisjes en sterke vrouwen in de sport. In een praatronde discussieerde een sterk podium over het thema: “Vrouwen kracht in een sportvereniging – potentieel gebruiken. Perspectieven geven. “.

“We bouwen bruggen, zijn moedig genoeg om vooroordelen tegen blauwe, rode en groene mensen te verwerpen. Wij bewijzen iedereen het ongelijk die ons wil doen geloven dat verschillend zijn, slecht is “- een mooi en passend laatste woord van de dichteres Slamerin Aisha Sesay aan het einde van het evenement over de integratie van de themadag:” Sterke Meisjes sterke vrouwen”. Het startevenement voor de Actieweek van dit jaar ging vaak over het bouwen van bruggen; met sport, maar ook met woorden.

Vrouwen en meisjes zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in sportclubs; vooral die met een migratieachtergrond. Louise Marie Kuidjaa (Africa United Sports Club eV) noemt als een reden de conservatieve houding van veel gezinnen, mannelijke familieleden zouden het gemakkelijker hebben. Toestemmend knikken was haar deel. Iedereen is het erover eens dat ouders betrokken moeten worden bij hun angsten en zorgen over hun dochters. Alleen op deze manier kan het zelfvertrouwen worden opgebouwd, waardoor meisjes kunnen deelnemen aan georganiseerde sporten. ” We bezoeken de ouders van nieuwe meisjes minstens één keer bij hun thuis”, legt Cordula Radtke uit (1e FFC Elbinsel). Ook Tugba Tekkal (voormalig profvoetballer en organisator van het project Scoring Girls) bevestigde dat haar ouders niet blij waren dat ze gewoon wilde voetballen. “Het heeft veel overtuiging gekost”. Daar is het weer, het sleutelwoord: bruggen bouwen.

De etnoloog en jurist Eliza-Maimouna Sarr (Basis en Woge eV) vatte samen welke maatregelen nodig zijn om vrouwen met een migrantenachtergrond te bereiken. De vereniging moet zichtbaar maken dat de doelgroep welkom zou zijn, bijvoorbeeld door overeenkomstige foto’s op de startpagina. Bovendien mogen discriminerende opmerkingen of situaties niet onbesproken mag blijven; “aanspreken en openlijk bespreken”, beveelde Sarr aan. Fouten en kwetsende opmerkingen kunnen passeren; Tolerantie aan alle kanten is noodzakelijk om een ​​vreedzaam samenleven te waarborgen.  

Dus vrouwen en meisjes kunnen worden versterkt door sport. Een mandaat die kan worden overgedragen naar andere bereiken in het leven van de meisjes en kan de eerste stap zijn om een ​​sterke vrouw te worden!

Bron: www.fcstpauli.com
Fotos: HSB / FC St. Pauli