Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

“Het was een geweldige wedstrijd, soms giftig, maar steeds fair”

Na de doelpuntloze gelijkspel van onze Kiezkickers op de “Rothosen” vingen we in de Mixed-Zone van het Volksparkstadions stemmen op. Hoe hebben onze jongens in Brown het gelijkspel ervaren? Hier zijn de reacties na de Derby.

Sportdirecteur Uwe Stöver : “We waren geduldig tot het einde en behielden – zoals ons wedstrijdplan het voorschreef- de orde. Helaas konden we de kansen uiteindelijk niet afwerken, maar we zijn tevreden met de 0-0. Omdat we nu uit de Engelse week komen met zeven punten. We zijn bezig een evenwichtige relatie tussen defensie en aanval te vinden. Maar dat is een proces. Het was belangrijk dat we verdedigend goed stonden in deze Engelse week. Zeven punten is een heel goed resultaat. ”

Christopher Avevor : “We wisten dat HSV een hoge individuele kwaliteit bezit en veel op balbezit inzet. We zijn geduldig gebleven en stonden defensief  heel erg goed. We hebben veel moeite gedaan en hadden ook onze kansen. Als we kalm blijven, halen we hier zelfs de drie punten. In het balbezit hadden we slimmer kunnen zijn. We kunnen vandaag goed leven met het punt en met de zeven punten in de Engelse week. De sfeer was geweldig, op het plein spelen is zoals in een tunnel. ”

Johannes Flum : “De nul zou blijven staan, dat hebben we gedaan. Verdedigend was het absoluut prima. Naar voor hebben we nog meer potentieel. We waren te onnauwkeurig, hoewel we de één of twee keer de ruimte hadden. Dat is jammer. Over het algemeen was het alles behalve een normale wedstrijd. We hadden onze fans graag willen belonen. Toen we naar buiten kwamen om op te warmen, was het erg emotioneel. Het gaat er nu om om constant te blijven. ”

Philipp Ziereis : “Deze wedstrijd zal altijd in mijn herinnering blijven. De sfeer was uitstekend en onze fans waren er volledig aanwezig. Niemand wilde overdrijven. Dat is de reden waarom beide teams een beetje voorzichtig waren en beiden een punt behaalden. Over het algemeen is het gelijkspel terecht. Nu gaat het volle kracht vooruit naar Sandhausen en dan kunnen we tijdens de internationale pauze doorademen. ”

Robin Himmelmann : “Het is duidelijk geworden dat HSV vandaag  niet de fouten wilde maken zoals in de laatste thuiswedstrijd tegen Regensburg. Ze gaven niet veel ruimte, maar dat deden wij ook niet. We stonden compact, hadden een erg goede verdediging en hielden HSV weg van ons doel. Vanaf de 80e minuut zijn we over de grens gegaan. Met het punt kunnen we uiteindelijk tevreden zijn. Na de weken ervoor – waar we steeds de deksel op de neus kregen- zijn de zeven punten in de Engelse week een geweldig resultaat. ”

Christopher Buchtmann : “De 0-0 is prima. Er waren aan beide kanten niet zoveel kansen. In de eerste 15 minuten waren we een beetje te wild, maar toen lieten we de bal beter lopen. We wilden vanachter stabiel staan en de nul houden – in beide zijn we geslaagd. Ik ben niet heel tevreden met het punt, omdat in de laatste minuten er nog meer in zat. Maar je moet de kerk in midden houden. We hebben een punt behaald bij een duidelijke promotiekandidaat en kunnen daarmee leven. Op het grasveld was het al heet, kwam daar nog enkele hete scenes erbij. ”

Mats Møller Dæhli : “Iedereen vocht voor elkaar en zo lieten we geen kansen toe. Zo moet het zijn. We hadden wat moediger moeten spelen. Voor de wedstrijd praat je met veel mensen van de club en de fans en dan realiseer je dat je alles op het veld moet geven. Ik denk dat ik nog nooit zoveel heb gelopen in mijn carrière. ”

Marvin Knoll : “Dat punt nemen we mee. Het was een geweldige wedstrijd, soms giftig, maar steeds fair. Het was heel leuk. Vanachter hebben we weinig weggegeven, maar hadden onze counterkansen nog beter kunnen spelen. Ik ben trots op het team. Ik zou elke week een wedstrijd zoals dit kunnen spelen. We gaan met zeven punten uit de Engelse week. Dat is ok! ”

Lewis Holtby (Hamburger SV) : “We waren de ganse wedstrijd dominant, St. Pauli heeft alleen gecounterd. Defensief deden we het goed, aanvallend slecht. ”

Khaled Narey (Hamburger SV) : “We wilden echt de wedstrijd voor ons beslissen. Het is gebleken dat beide teams niets wilden weggeven, dus waren er weinig kansen om te scoren. We stonden niet veel toe, we hadden veel balbezit, maar de laatste pass kwam niet aan. ”

Bron: www.fcstpauli.com