Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauzinscki en Himmelman op de persconferentie voor H$V

Voor de derby tegen HSV FC heeft FC St. Pauli zijn persconferentie in Millerntor Stadion gehouden. Naast hoofdtrainer Markus Kauczinski nam ook doelman Robin Himmelmann deel aan de persconferentie. Natuurlijk hadden beiden het over de komende wedstrijd en hun derby-ervaringen. Bovendien gaf onze hoofdcoach informatie over de personeelsbezetting bij de Brown-Whites.

Hoofdcoach Markus Kauczinski richtte zijn blik – op de persconferentie voor de wedstrijd op Hamburger SV – naar voren.” Alles wat was, maakt nu niet meer uit. Ja, het begint nu te kriebelen, we zijn vol verwachting en we hoeven dat niet te bagatelliseren” zei hij en onderstreep het belang van de wedstrijd op Volksparkstadion komende zondag. De 48-jarige rommelde zelfs in het archief en keek naar het doelpunt van Gerald Asamoah bij de 0-1 derbywinst 7 jaar geleden.

Op persoonlijk vlak hebben onze Kiezkickers de wedstrijd tegen SC Paderborn – op woensdag 26 september – goed doorstaan. ” We hebben geen nieuwe blessures opgelopen, maar Marc Hornschuh, Jan-Philipp Kalla en Luca Zander zullen er nog steeds niet bij zijn,” zei onze coach. Voor Bernd Nehrig en Sami Allagui is de situatie anders. “Beide hebben goed getraind en zijn klaar om te spelen,” Kauczinski liet in verband met zijn definitieve selectie samenstelling nog niet in zijn kaarten kijken.

Gevraagd naar zijn persoonlijke derby verleden kijkt Kauczinski terug op zijn tijd in Karlsruhe. “Ik kan me herinneren dat het bij de wedstrijden met de KSC tegen Eintracht Frankfurt, VfB Stuttgart en vooral Waldhof Mannheim er heet aan toe ging”, zei de coach. Maar hij wilde zich niet te veel op de tegenstander concentreren. “We kijken naar onszelf en willen de dingen beter doen”, concludeerde Kauczinski.

Vandaag was het ongebruikelijk dat niet alleen onze hoofdtrainer de vragen van de Hamburgse pers beantwoordde, maar ook Robin Himmelmann. De voorpret op de derby – aldus de keeper – begon al ruim voor het begin van het seizoen.” Toen het wedstrijdschema bekend werd gemaakt hebben we allemaal eerst gekeken wanneer de derby doorging. Door de strakke planning is nu niet veel tijd, maar we zijn blij dat we met zes punten in de derby gaan” aldus de doelman. Robin verzamelde in zijn carrière alleen derbyervaring op “kleinschalige” niveau met het tweede elftal van FC Schalke tegen Rot-Weiss Essen en BVB II 04 II.

“De voorpret is enorm en wordt groter met de minuut, we zijn gefocust en heet voor zondag,” zei Himmelmann, maar waarschuwt voor teveel emotie en stemming op zondag: “We moeten een heldere geest hebben en kunnen niet zomaar in het wilde rondrennen, maar ons plan volgen. We hebben dit vandaag besproken, morgen zullen we er opnieuw over praten. ”

Er is de afgelopen dagen en jaren veel geschreven en gesproken over de laatste duel tussen beide clubs. In februari 2011 – Himmelmann stond toen in doel bij FC Schalke 04 II – won FCSP in het Volkspark met 0-1.” Sinds ik hier ben – dit zijn al een paar jaar – heb ik de beelden van de laatste derby een paar keer bekeken, onlangs nog eens”, zei de keeper, die met het oog op het aanstaande duel toevoegde: “We zullen alles doen. We willen de Derbysieger titel niet afgeven, het mag lopen als destijds. ”

Bron: www.fcstpauli.com