Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander Paderborn

Het gaat snel in de 2. Bundesliga: De eerste Engelse week van het seizoen 2018/19 staat voor de deur, onze Kiezkickers ontvangen – op woensdagavond 26 september 18u30 – de sterke promovendus SC Paderborn. Zoals gewoonlijk bekeken we de volgende tegenstander van FCSP van dichterbij.

Sterke offensief

Met de SC Paderborn reist de tweede sterkste aanval van de competitie naar Millerntor. SCP heeft al 15 doelpunten gescoord, alleen 1. FC Köln (16) deed beter. In de koffie tijdens de rust van de promovendus moet iets speciaals zitten, want met elf doelpunten na de pauze in het de beste club van de 2e Bundesliga. Het team van hoofdtrainer Steffen Baumgart gaat in de 2e Bundesliga door waar het in de 3e Liga stopte. In het vorige seizoen scoorde Paderborn met 90 doelpunten een nieuw record in de derde hoogste afdeling.

Sterk moraal

In het lopende seizoen stond Paderborn in vier van de zes spelen achter, het blijf alleen bij de seizoensopener tegen Darmstadt met lege handen achter. Tegen Fürth (2-2; 0-2) en Bochum (2-2; 0-1) behaalde SCP nog een punt, tegen de leider Keulen wisten de elf van Baumgart zelfs 3 punten te behalen (3-5; 1-0 en 2-1 ). Bij de laatste 4-4 thuis kreeg het – van tweede promovendus Magdeburg – een koekje van eigen deeg, SCP gaf in de laatste minuten een 4-2 voorsprong uit handen moest genoegen nemen met één punt.

Sterk record

Zoals hierboven vermeld, verloor de SC Paderborn aan de start van het seizoen op SV Darmstadt 98 met 1-0. Deze nederlaag is het waard om genoemd te worden omdat het SCP’s enige competitieve nederlaag was na 23 wedstrijden. De Oostwestfalen behaalde sinds de 0-1 op Rot-Weiss Erfurt op 9 februari in totaal 14 overwinningen, acht gelijkspelen en slechts een nederlaag.

Sterke ups en downs

Omhoog, omlaag, omlaag, eigenlijk weer naar beneden en weer omhoog – zo kunt je het recente verleden van SC Paderborn heel kort samenvatten. De iets langere versie van de achtbaanrit ziet er zo uit. In de zomer van 2014 – iets meer dan vier jaar geleden – werd de promotie naar de eerste Bundesliga gevierd in Paderborn, om na slechts één jaar terug te keren naar de 2e Bundesliga. SCP zakte in het seizoen 2015/16 meteen door naar de 3e Liga. De ellende zat er nog niet op, want met een 18e plaats op 20 ploegen degradeerde Paderborn feitelijk naar de 4e klasse. Feitelijk. Maar omdat de TSV 1860 München geen licentie kreeg voor de 3e Liga mocht SCP in de 3e Liga blijven. De rest is bekend: een paar maanden geleden juichte Paderborn om de terugkeer naar de 2e Bundesliga.

Sterke verbinding

Hij is de veteraan van Paderborn en dus de Jan Philipp Kalla uit Oost-Westfalen – maar met schoonheidsvlekje. We hebben het over SCP-aanvoerder Christian Strohdiek. Toen hij twaalf jaar oud was verhuisde hij van TuRa Elsen naar SC Paderborn en droeg hij de trui gedurende 15 jaar. In het seizoen 2015/16 verhuisde hij echter naar Fortuna Düsseldorf, voordat hij in zomer van 2016 terugkeerde naar Oost-Westfalen. 237 competitiewedstrijden (waaronder 22 wedstrijden in de 1e Bundesliga en de 125 wedstrijden in de 2. Bundesliga) speelde Strohdiek reeds in het shirt van het SCP, daarmee staat hij bij Paderborn op de vijfde plaats op de recordlijst van de club.

Sterke Klement

In de winterstop van het vorig seizoen verhuisde Philipp Klement van 1. FSV Mainz 05 naar SC Paderborn. Bij 16 wedstrijden was hij bij 7 doelpunten betrokken (2 doelpunten en 5 assist) was de aanvallende middenvelder de aanjager van de promotie van de Oost-Westfalen. In de 2e Bundesliga had Klement maar 5 wedstrijden nodig om dit aantal behalen. Met zijn vijf doelpunten en 2 assist is hij de topschutter bij FCSP.

Bron: www.fcstpauli.com