Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Ryo Miyiachi scoort en FCSP wint met 0-1 in Ingolstadt

FC St. Pauli heeft bij FC Ingolstadt met 0-1 gewonnen en beëindigde hiermee zijn negatieve reeks van vier opeenvolgende nederlagen. Het winnende doelpunt tegen FCI – waarin Konstantin Kerschbaumer geel-rood (77.) kreeg – werd gemaakt door invaller Ryo Miyaichi (82).

In vergelijking met de 3-1 nederlaag tegen Aue deed hoofdcoach Markus Kauczinski verschillende wijzigingen in zijn startelf. De herstelde Christopher Avevor nam zijn plaats terug in het centrum van de verdediging en dit ten koste van Florian Carstens. Cenk Sahin verving Richard Neudecker op de linkervleugel en Daniel Buballa begon opnieuw op de linksback. Jeremy Dudziak schoof naar rechts ten koste van Yiyoung Park. Ook Ingolstadt coach Stefan Leitl deed -na de bittere 6-0 tegen VfL Bochum – drie vervangingen: Paulo Otavio, Tobias Schröck en Dario Lezcano vervingen Lucas Galvão, Marcel Gaus en Osayamen Osawe.

Beide clubs deden dus evenveel veranderingen en hadden beide ook dezelfde verwachtingen voor de wedstrijd: de Schanzer en onze Kiezkickers wilden het vooral op defensief vlak beter doen dan hun laatste wedstrijden, om zo opnieuw 3 punten te behalen. Na 4:20 minuten stilte omwille van een overleden FCI-fan was er drie minuten later de eerste kans voor onze FCSP. Marvin Knoll bracht een hoekschop naar de rand van het strafschopgebied waar Christopher Buchtmann was vrijgelopen – een oefende variant. Buchtmann pakte de bal direct vanop 14 meter maar hij raakte hem niet goed en FCI kon wegwerken (8).

Vijf minuten later volgde een stilstaande fase: Knoll trapte een ​​vrije trap op de middenlijn in het FCI strafschopgebied, de kort afgeweerde bal nam Henk Veerman op de volley maar Marvin Matip kon de bal weg werken (13). Na 20 minuten hadden de Schanzer hun eerste kans: de vrije trap van Sonny Kittel’s – van de linker kant – werd door Veerman weggekopt uit het strafschopgebied, de bal belandde bij Thomas Pledl en die schoot van 19 meter in het zijnet (22). De Leitl-Elf bleef druk zetten. Op een hoekschop sprong Tobias Schröck het hoogst en legde de bal af naar het midden, maar de bruin-witte verdediging kon de situatie op tijd keren (24.).

In de daarop volgende periode bleven beide strafschopgebieden onaangeroerd, geen enkele noemenswaardige kans kon worden opgetekend. Plots was er bijna een doelpunt voor FCSP. Na een mooie pass van Mats Møller Dæhli brak Jeremy Dudziak aan de rechterkant door en zijn schot ging nipt aan de verkeerde kant van de linkerpaal (41.) voorbij! Aan de overkant kopte Matip – bij een hoekschop – de bal twee meter over het doel (44e). Enkele momenten later klok het rustsignaal.

Verder ging het in Ingolstadt zonder wissels aan beide kanten. De eerste halve kans was voor de thuisploeg: Paulo Otavio schoot -bedoeld of niet – vanaf de linkerkant over het doel. Robin Himmelmann hoefde niet tussen beide te komen (49.). Aan de overkant speelde Møller Dæhli  links naar Buchtmann, wiens scherpe voorzet net niet door Christopher Avevor kon worden binnen gekopt (51).

Onze Kiezkickers hadden nu iets meer van het spel en kwamen aan de volgende gelegenheid. Møller Dæhli legde zich terug op Knoll, die het leer klaar legde en op 18 meter schoot. De afgeweken bal vloog langs de FCI-doel (56e). De Leitl-Eleven hadden niet veel later een gevaarlijke fase: Otavio won het duel op links en zijn voorzet vond in het midden voor het doel Pledl. Zijn kopbal – vanop acht meter – verdween net over de dwarsbalk (58 ‘).

In het midden van de tweede helft snelde invaller Osawe snel naar Himmelmann maar onze keeper kon de situatie onschadelijk maken (67.). Even later deed Kauczinski twee veranderingen: eerst kwam Ryo Miyaichi voor Sahin (70′) en iets later Ersin Zehir voor Johannes Flum (72’). Onze Kiezkickers konden aan de laatste fase beginnen met een man meer op het veld. De al geel gewaarschuwde Konstantin Kerschbaumer raakte de voet van Philipp Ziereis en moest terecht met geel-rood van het veld (77.).

De FCI ging door de man minder nog meer in de verdediging spelen. Onze Kiezkicker hadden vanaf dan duidelijk meer bal bezit en kwam zelfs op voorsprong! Het was een samenspel van de twee invallers: Zehir stuurde Miyaichi met een lange bal diep. De in het verleden zo veel pech geteisterde Japanner – kwam in het strafschopgebied – iets sneller bij de bal en kopte de bal over de aarzelende optredende Marco Knaller in het lege doel, 0-1 (82.)! In de laatste minuten brachten onze FCSP deze voorsprong soeverein naar de streep huis en beëindigde zo de negatieve reeks met vier nederlagen op rij!

FC Ingolstadt 04

Knaller – Ananou, Matip, Gimber, Paulo Otavio – Schröck, Kittel, Kerschbaumer – Pledl (75. Benschop), Lezcano (79. Krauße), Röcher (65. Osawe)

Cheftrainer: Stefan Leitl

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum (72. Zehir), Knoll – Møller Dæhli, Buchtmann (90.+3 Carstens), Sahin (70. Miyaichi) – Veerman

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Miyaichi (82.)

Gele kaarten: Kerschbaumer, Röcher, Lezcano / geen

Geel-Rood kaart: Kerschbaumer (77.)

Scheidsrechter: Patrick Alt

Toeschouwers:

Bron: www.fcstpauli.com