Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Matchwinner Ryo Miaichi:”Een geweldig gevoel”

In de 0-1 uit overwinning in Ingolstadt was Ryo Miyaichi de gevierde man. 16 maanden na zijn laatste 2e Bundesliga inzet, vierde de offensieve vleugelspeler zijn comeback – bij de belangrijke wedstrijd in Ingolstadt – en scoorde meteen het winnende doelpunt en dat slechts twaalf minuten na zijn inzet. De matchwinnaar was natuurlijk dolgelukkig na het laatste fluitsignaal.

“Vandaag was een zeer belangrijke wedstrijd. We hebben de volle 90 minuten gevochten en hebben alles gegeven om te winnen. Ik ben blij dat we de wedstrijd op het einde hebben gewonnen,” verheugde Miyaichi zich na de wedstrijd over de drie zeer belangrijke punten. Niet alleen de vreugde van zijn winnende doel kon men op zijn gezicht aflezen. “Om het winnende doelpunt in mijn comeback te scoren – is een geweldig gevoel,” straalde de Japanner na de wedstrijd.

Het moment voor het winnende doelpunt – die Ersin Zehir met een goed getimede bal had ingezet – beleefde Miyaichi als volgt: “Ik heb even overwogen of ik zou schieten met mijn voet, maar gelukkig besloot ik gelukkig op het laatste moment voor de kopbal. Ik heb de doelman zien staan en kopt de bal over hem heen.’ Aansluitend werd het doelpunt uitgelaten gevierd, waarna de voorsprong en de drie punten succesvol werden vastgehouden.

Het is een beetje als een sprookje,” zei de 25-jarige, die het laatst op 21 mei 2017 in Bochum (1-3) in de 2. Bundesliga had gespeeld en daarna weer voor vele maanden was uitgeschakeld met een tweede gescheurde knieband: ” In zijn comeback in april 2018 volgde dan de volgende knieblessure. “Een paar maanden geleden had ik mezelf geblesseerd en kon opnieuw niet spelen. Toen kwamen de gedachten of ik überhaupt nog kon voetballen. Nu ben ik terug, maak ik een doelpunt en winnen we. Dit is gewoon geweldig,” aldus de blije Miyaichi, die in zijn Familie, de club en de fans bedankte voor de “grote steun”.

Succesvol zou het voor onze Kiezkickers verder moeten gaan in de komende weken en maanden, Miyaichi helpt graag – misschien zelfs vanaf het begin? “In de U23 heb ik door een paar keer gespeeld, maar ik ben er klaar voor”, aldus Miyaichi, maar die heeft ook geen probleem met een invalbeurt: De rol van Joker is ook een optie voor mij, want dan kan ik mijn tempo tonen. Dat heb ik vandaag laten zien. ‘

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters