Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

“Vechten, bijten en vervelend zijn” Onze kiezkickers te gast bij Ingolstadt

Bij de begin van de 6de speeldag beginnen onze Kiezkickers -op vrijdagavond 21 september 18u30 uur – bij FC Ingolstadt . Het gaat om het duel tussen twee teams die hun recente prestaties absoluut willen vergeten en opnieuw de drie punten willen behalen.

“Ik kan met de kritiek omgaan en kan ze goed begrijpen”, zei Johannes Flum – nadat hoofdtrainer Markus Kauczinski begin van de week in het openbaar kritiek op de prestaties van zijn team op Aue -3-1 verlies- had geuit. “Ik accepteer dat en probeer beter te doen,” verduidelijkte Flum. ‘Beter doen’ is het motto voor de aankomende wedstrijd bij FC Ingolstadt om uit de ‘negatieve spiraal’ te komen, zoals Christopher Buchtmann de huidige negatieve reeks noemde.

Voor het eerst in het huidige seizoen, zei Kauczinski, waren zijn spelers in Aue de FCSP-deugden vergeten. Aan de spelers om dit te brengen op vrijdagavond in een duel tegen Schanzern. Er moet een reacties komen en dus moet ook een aanzienlijke prestatieverbetering worden gegeven, om het puntenaantal dat sinds medio augustus op zes tellers staat uit te bouwen.

“Vecht, bijt en naar zijn”, zei Buchtmann eerder deze week in een interview met de Hamburger Morgenpost, en gaf zo de route voor het duel tegen de FCI aan. De Schanzer op hun beurt – gezien hun 6-0 blamage in Bochum en meteen de zwaarste nederlaag in de clubgeschiedenis – zullen zeker geen grassprietje weggeven en zelf vechten tot de laatste minuut om hun trein weer op de rails te krijgen.

Het team van hoofdcoach Stefan Leitl – na drie puntloos competitiewedstrijden en de exit in de Duitse beker – had voor de interland pauze tegen Aue (3-2) zijn eerste overwinning van het seizoen gepakte en zal niet onze jongens – ondanks de afgang in Bochum- niet onderschatten. “Het zou een misvatting zijn om te denken dat het gemakkelijker voor ons zou zijn omdat ze 0-6 verloren hebben,” waarschuwde Flum.

Vooral als team de Brown-Whites de verandering willen teweegbrengen, zoals sportdirecteur Uwe Stöver verduidelijkte: “We elkaar op scherp zetten, dit werkt alleen in de groep.” #allezusammen #allentesamen – dat kennen we al bij FC St. Pauli en hebben dat in het recente verleden goed gedaan. Dus, jongens: vechten, bijten en naar zijn – als één team!

Bron: www.fcstpauli.com