Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC ST. Pauli TV : Matze Hain voor de wedstrijd tegen Ingolstadt

Na de vier verloren competitieve wedstrijden op een rij strijden onze Kiezkickers – op vrijdag 21 september – weer hard om eindelijk weer aan te knopen met een goed resultaat in Ingolstadt. We hebben met Matze Hain uitgebreid gesproken welke maatregelen het coachingsteam in de huidige situatie kan nemen.

In zijn baan als keeperstrainer gaat het voor Matze op de eerste plaats erom zijn beschermeling Robin Himmelmann de vele tegendoelpunten van de afgelopen weken te helpen doorspoelen. “Aan de doelpunten kon hij niets doen en toch moest hij ongelooflijk veel ballen uit het net vissen. Dit gaat natuurlijk knagen aan een mens. Het is mijn taak om hem te voorzien van de nodige motivatie en ondersteuning,” legde de 45-jarige. Natuurlijk helpt de ervaring uit zijn actieve tijd hem ook. “Ik heb in Bremen ooit acht doelpunten tegen gekregen. Van de ‘misthoorn’ na elke goal had ik nog wekenlang tinnitus” put hij ook uit eigen slechte ervaringen.

Maar niet alleen voor de keepers is Matze Hain een motivator, dikwijls richt hij voor de wedstrijd het woord tot de spelers. “Maar op dit moment werpt het geen vruchten af. Misschien moet ik het eens laten of aan een andere overlaten. In het algemeen gaat het erom elkaar te motiveren. Maar het mag niet het criterium zijn op de vraag of we wedstrijden winnen of niet zijn”, wil hij deze rol niet overschatten.

We hebben Matze ook gevraagd hoe het thema plezier versus ernst uitziet: Het hele gesprek dat over de tegenstander FC Ingolstadt gaat, zie je zoals altijd bij FC St. Pauli TV !

Bron: www.fcstpauli.com