Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over de volgende tegenstander Ingolstadt

Een korte week staan onze Kiezkickers te wachten, want al op vrijdagavond – 21 september 18u30 –  bezoeken ze FC Ingolstadt 04. Wat is er actueel aan de hand bij de Schanzern? We hebben onze volgende tegenstander zoals gewoonlijk eens van dichtbij bekeken

Historische nederlaag

Op zondag 16 september leed de FCI een historische nederlaag. De Schanzer verloor op VfL Bochum met 6-0. Het was de hoogste nederlaag ooit in de 2e Bundesliga, in de hun nog jonge clubgeschiedenis. Een 6-0 stond tot nu slechts twee keer in de geschiedenisboeken van de Schanzer: 2012 in de DFB Cup in Bayern München en 2006 in de Regionalliga Süd op 1 FC Saarbrücken. Ironisch genoeg droeg de voormalige Ingolstadt speler Lucas Hinterseer met drie doelpunten bij aan de historische nederlaag van de FCI.

Duidelijke statement

Na de recente nederlaag in Bochum werd in de media hard over het ontslag van FCI-hoofdtrainer Stefan Leitl gespeculeerd. Hierop sprak Ingolstadt sportdirecteur Angelo Vier in klare woorden zijn vertrouwen uit aan Leitl. Deze zal dus vrijdagavond (21.9.) tegen onze FCSP op de FCI-trainerbank plaats nemen, benadrukte Vier nadrukkelijk.

Onfaire Schanzer

In het nog jonge seizoen toonde de Schanzer zich tot dusver het meest unfaire team. FCI begin al 97 fouten in de eerste vijf speeldagen, geen ander team maakte meer fouten. Zo haalden ze reeds twaalf gele kaarten – alleen Dresden (14) en Duisburg (13) kregen vaker de gele kaart. Onze Kiezkickers kregen tot nu negen gele kaarten. Bij de gele kaarten komt nog een rode kaart erbij. Lucas Galvao vloog in Bochum met geel-rood van het plein.

Veel balbezit

De FCI staat met 52,2 procent balbezit op de derde plaats – maar op verre achterstand van de beide degradanten HSV (58.8%) en 1. FC Köln (57,4%) – in de rangschikking van balbezit. Thuis heeft Leitl’s team 58 procent balbezit, buitenshuis slechts 46,3 procent. Onze Kiezkicker staan met 47,1 procent op de 15e plaats. Dat je niet veel balbezit moet hebben om wedstrijden te winnen bewijst Fürth met 46,6 procent. Fürth staat momenteel 2e met het minste balbezit van de 2e Bundesliga.

Beide defensieve problemen

Op grond van de laatste resultaten staan met FCSP en de FCI – op vrijdagavond 21 september – de zwakste defensies van de 2e bundesliga tegenover elkaar. Na de recente zes tegengoals in Bochum, moesten de Schanzer twaalf keer de bal uit hun eigen net vissen. Bij onze Kiezkicker na twaalf goals in drie wedstrijden ziet het niet beter uit. Na vijf competitiewedstrijden incasseerde FCSP al 13 doelpunten.

Loopsterke Kerschbaumer

In de zomer verhuisde Konstantin Kerschbaumer van Arminia Bielefeld naar FC Ingolstadt. Net als het jaar ervoor – in de trui van Arminia – is de middenvelder opnieuw extreem sterk in het loopwerk. In de eerste vijf speeldagen haspelde Kerschbaumer 62,01 kilometer af – geen enkele andere 2e Bundesliga speler deed beter. Naar de tweede en derde plaats verwees de nieuwe Ingolstädter zijn voormalige ploeggenoot van Bielefeld Manuel Prietl (61,80 km) en Bochum speler Anthony Losilla (61,46 km).

Bron: www.fcstpauli.com

(Mb / h)