Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” We rijden met goede moed naar Ingolstadt en spelen een sterke wedstrijd”

Op vrijdagavond – 21 september 18u30 –  speelt onze FC St. Pauli op speeldag 6 van de 2e Bundesliga bij FC Ingolstadt 04. Op de persconferentie voor de wedstrijd beantwoord hoofdcoach Markus Kauczinski de vragen van de journalisten en gaf een kijk op de aankomende wedstrijd op zijn oude werkplek. 

Aan het begin van zijn persconferentie gaf hoofdcoach Markus Kauczinski een samenvatting van de gezondheid van zijn team. In aanvulling op de lange termijn geblesseerde Jan-Philipp Kalla en Marc Hornschuh zullen ook Bernd Nehrig en Luca Zander opnieuw afwezig zijn. Voor Sami Allagui – die weer aan het trainen is – komt de wedstrijd ook nog te vroeg. “Christopher Avevor is volledig hersteld,” verklaarde Kauczinski, die eraan toevoegde: “We moeten nu zien hoe hij de belasting kan verdragen. Als hij groen licht geeft, kan ik me voorstellen dat hij speelt.”

Bij zijn mogelijke comeback na drie wedstrijden – waarin de centrale verdediger omwille van een blessure niet beschikbaar was – willen onze Kiezkickers bij FC Ingolstadt opnieuw met een zege aanknopen. De FCI kreeg op de laatste speeldag een 0-6 nederlaag bij VfL Bochum rond de oren en is allesbehalve goed gestart aan het seizoen. “Ze hebben veel opties in hun ploeg – zeker in het offensief gebied”, waarschuwt Kauczinski nog steeds voor de aankomende veeleisende tegenstander. “We willen niet afwijken van ons spelidee en de momenten waarin het gevecht nodig is beter herkennen.”

De elf spelers, die van het coachingstaf het vertrouwen krijgen aan de start van de wedstrijd, staan ​​voor een bijzondere uitdaging. “Beide teams hebben de laatste tijd veel frustratie gekend”, zei de voetbalcoach. “We moeten als team en tacktiek dichter bij elkaar komen en het gevecht aangaan, dus we hopen op een goed resultaat.” Kauczinski herinnerde zich ook zijn laatste optreden op zijn oude werkplek, toen onze Kiezkickers – in februari – een 0-1 overwinning wisten te boeken op de Schanzer.

Het feit dat hij en zijn spelers na vier competitieve nederlagen kritiek krijgen behoren ook tot de sport. “Het team heeft geluisterd naar de kritiek en ik weet hoe ik het team kan helpen op dit moment,” aldus de 48-jarige. “We hebben fouten gemaakt die gebeuren. Belangrijk is nu dat we kalm blijven en laten zien dat we één team zijn, zelfs wanneer de dingen niet zo goed gaat. We gaan vol goede moed naar Ingolstadt en spelen een sterke wedstrijd.”

Bron: www.fcstpauli.com