Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”We stellen ons in vraag en willen alles omdraaien”

De dag na de 3-1 nederlaag bij FC Erzgebirge Aue antwoordde Markus Kauczinski op de vragen van de Hamburgse pers. Onze hoofdcoach liet niet alleen de wedstrijd de wedstrijd opnieuw passeren, hij gaf ook commentaar op de huidige situatie en mogelijkheden om eruit te komen.

“De stemming is nog niet verbeterd”, zei Markus Kauczinski – nog geen 24 uur na de vierde competitieve nederlaag op rij – duidelijk. “Natuurlijk zijn we nog steeds teleurgesteld over de prestatie die we gisteren hebben laten zien,” voegde onze hoofdtrainer eraan toe. Zoals direct na de wedstrijd zei dat de 48-jarige dat de defensieve compactheid gefaald heeft en dat de nederlaag tot stand was gekomen als gevolg van te veel individuele fouten: “Het is duidelijk dat sommige prestaties niet zo waren wat we besproken hadden, wat kunnen en wat we moeten brengen. ”

Met betrekking tot de vele individuele fouten liet Kauczinski als voorbeeld de eerste goal de revue passeren, “Veerman verovert de bal, maar houdt hem dan lang vast. Park is dan al ter ver in de voorwaartse beweging, het middenveld is nog niet aangeschoven. Net als bij de latere buiten gespeelde bal hadden we beter moeten reageren en de aanval moeten onderbreken. De positionering en het vastzetten moeten we beter doen. Het zijn meerdere misrekeningen van de spelers en van het ene komt het andere. Fouten moeten niet noodzakelijk leiden tot doelpunten, maar momenteel zijn ze het wel. Bij ons is op het moment zo dat dergelijke fouten afgestraft worden. ”

Kijkend naar de FCSP-deugden maakte Kauczinski duidelijk: “Die verloren we pas gisteren, niet in de vorige wedstrijden.” Je kunt niet alle nederlagen samen gooien, ging onze hoofdcoach, -die maandagochtend een bespreking met het team had – verder “We spraken een lange tijd, terwijl we de jongens aan het woord lieten. Ik ben optimistisch dat we er gemeenschappelijk weer uitkomen. De uitvoerige analyse hoort daarbij toe. Wij luisteren altijd naar het gevoel en de ideeën van de spelers – ook vóór de wedstrijd in Aue. We stellen alles in vraag en willen alles omdraaien, te beginnen bij mij. ”

Na twee overwinningen aan het begin van het seizoen moesten de Kiezkickers in Aue de vierde nederlaag op rij incasseren. Kauczinski maakte het duidelijk: “Het gevoel van het goede begin is weg, we houden onszelf niet voor de gek, we moeten bepaalde dingen beter doen, maar we gooien niet alles opzij.” Voor de wedstrijd – op vrijdag 21 september 2018 tegen FC Ingolstadt kan Kauczinski zich meer dan alleen personeelswijzigingen voorstellen. “We denken aan een verandering in het systeem, omdat het gaat terug over de balans te vinden tussen aanval en verdediging. We moeten weer beter verdedigen, de vloedgolf van tegendoelpunten in de laatste wedstrijden is duidelijk te veel. Dan zullen we het zwaartepunt leggen” aldus 48-jarige coach die zijn spelers – op de bespreking – heeft opgeroepen om “meer verantwoordelijkheid” op zich te nemen. “Natuurlijk met mijn hulp”

Met het oog op de huidige negatieve reeks voelt hij niet meer druk dan anders. “We hadden al eerder druk.” Het gaat altijd om het leveren van prestaties en zichzelf opnieuw bewijzen, elke keer weer, dat blijft ongewijzigd, en ik zit al te lang in het vak. Natuurlijk gaan mijn gedachten over het feit hoe we eruit kunnen komen en hoe ik het team kan helpen” zei onze hoofdcoach, die eraan toevoegde:” Het is niet zo dat we niet eerder meerdere wedstrijden op rij verloren hebben. We hebben de kans dat te doorbreken. Dat hebben we al eens gedaan, we hebben de kwaliteit ervoor, we zullen ons nooit geslagen geven en we zijn in de mogelijkheid om eruit te komen. ”

Bron: www.fcstpauli.com