Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Opnieuw verlies in Aue: 3-1

Op de 5e speeldag van de 2e Bundesliga heeft FC St. Pauli opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Voor 12.000 toeschouwers – in het Sparkassen-Erzgebirgsstaduon – werden onze Kiezkickers verslagen door FC Erzgebirge Aue met 3-1. De achterstand door Dennis Kempe (11e) werd nog ongedaan door Henk Veerman. Vervolgens bracht Pascal Testroet Aue opnieuw op voorsprong (31), en Jan Hochscheidt scoorde op de tegenaanval de 3-1 (75.).

Na 14 dagen zonder competitie voetbal wilden FCSP zijn wedstrijd in Aue eindelijk winnen. De technische staf onder leiding van coach Markus Kauczinski moest door het ontbreken van Luca Zander (enkelblessure) en Christopher Avevor (scheenbeen) op verschillende plaatsen wisselen. Vergeleken met de 3-5-nederlaag tegen 1. FC Köln, kozen de jongens in Brown voor een 4-2-3-1-systeem in plaats van de meer aanstootgevende 4-1-4-1-formatie. Achteraan bleef Philipp Ziereis staan en Florian Carstens vierde zijn debuut in de tweede divisie nadat Marvin Knoll weer voor de verdediging kwam te staan.

Carstens stond in zijn première in de 2. Bundesliga meteen in de kijker: Na een flipperkast moment in het strafschopgebied kon de 19-jarige verdediger het schot van Fabian Kalig op de lijn keren (10). Kort daarna was het wel prijs. De gastheren schakelde razendsnel om en Robin Himmelmann kon het schot van Emmanuel Iyoha enkel pareren. Het leer belande in de voeten van Dennis Kempe die deze kans niet liet liggen, 1-0 (15e). Over het algemeen zochten beide teams de voorwaartse versnelling, waarbij de Saksen vaak het spel overlieten aan de jongens in Brown.

Het bruine en witte antwoord liet niet lang op zich wachten: Knoll bracht een vrije trap scherp in het strafschopgebied waar Henk Veerman met zijn 2,01 meter de bal met de kop in de netten verlengde, 1-1 (17). Het doelpunt spoorde de Kauczinski-Elf aan, die nu het betere van het spel hadden en de wedstrijd bijna draaide door een schot op de paal van Christopher Buchtmann (20.). In plaats daarvan nam Pascal Testroet een optie op het “doelpunt van de maand” – na onze FCSP blindenvoetballer Serdal Celebi – en de bal onhoudbaar in de winkelhaak knalde (31). 

Na de pauze schakelden de Brown-Whites over naar verdediging met drie, waarin Knoll terugkeerde tussen Ziereis en Carstens. Bovendien kreeg Jan-Marc Schneider als tweede spits de kans naast Veerman. De Joker toonde zijn kwaliteiten en ontdeed zich na een aardige beweging van zijn tegenstander op de rechtervleugel. Uiteindelijk bracht Schneider de bal scherp voor de goal  waar Aue-doelman Martin Männel met een schitterende reactie op het laatste moment redde voor de wachtende Veerman (59.).

FCSP nam het initiatief waardoor de gasten meer ruimte kregen. Uiteindelijk stonden de jongens in Brown volledig uit positie en na een lange bal trok Jan Hochscheidt richting Himmelmann. De aanvaller hamerde – vanuit een scherpe hoek – de bal onhoudbaar in het net (75.). De Kiezkicker bleef echter zoeken naar de aanval. Buchtmann haalde uit de draai maar Männel stond ter plaatse (78.). De gastheren speelden de overwinning rustig naar de eindmeet en lieten niets meer toe. Uiteindelijk keren de Brown-Whites weer met lege handen naar huis, nadat Aue in de beste periode van FC St. Pauli toesloeg.

FC Erzgebirge Aue

Männel – Kalig, Breitkreuz, Rapp – Rizzuto, Tiffert, Fandrich, Kempe – Hochscheit (77. Kvesic) – Iyoha (86. Strauß), Testroet (90.+1 Wydra)

Cheftrainer: Daniel Meyer

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Ziereis, Carstens, Dudziak (75. Sobota) – Flum (88. Diamantakos), Knoll – Neudecker (46. Schneider), Buchtmann, Møller Dæhli – Veerman

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Kempe (15.), 1:1 Veerman (17.), 2:1 Testroet (31.), 3:1 Hochscheidt (75.)

Gele Kaarten: Kempe, Rizzuto / Buchtmann

SR: Bastian Dankert

Toeschouwers: 12.000

Bron: www.fcstpauli.com