Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Tor des Monats: Serdal Celebi schrijft geschiedenis !

Dit is historisch ! Met zijn schitterende treffer in de finale van het Duitse kampioenschap is Serdal Celebi de eerste blinde voetballer die ooit de befaamde Tor des Monats (doelpunt van de maand) van de sportshow heeft gewonnen. Gefeliciteerd, Serdal!

De doelpuntenmaker maakte de aankondiging – door de sportshow – mee in het bijzijn van zijn teamgenoten en de andere clubs – in de Blindenvoetbal Masters – met hij kort tevoren nog op het veld stond. “We volgden samen de aankondiging en nadat het resultaat bekend was verloor ik opeens het contact met de grond, omdat mijn coach en de begeleiders me optilden”, aldus Serdal.

Voor de 34-jarige was meteen duidelijk dat hij iets heel bijzonders had bereikt: “Ik ben blij voor het blindenvoetbal dat ik het doelpunt van de maand heb gemaakt. Eén ding was erg belangrijk voor hem: “Ik wil graag iedereen bedanken die me heeft gesteund en op me heeft gestemd!”

Serdal had echter niet veel tijd om het succes te vieren. Na zijn team op de eerste dag van de Masters zich ongeslagen heeft gekwalificeerd – met drie overwinningen en twee gelijke spelen –  voor de halve finales volgt zondagochtend de wedstrijden in de knock-out fase voor de titel. En Celebi zou die ook heel graag willen vieren met zijn teamgenoten.

Bron: www.fcstpauli.com