Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Stemmen voor de wedstrijd tegen Aue

Het Erzgebirge is traditioneel geen goede plek voor onze Kiezkickers. FC St. Pauli heeft nog maar één keer kunnen winnen bij FC Erzgebirge Aue en deze overwinning ligt in het seizoen 2013/14 , en is met andere woorden een eeuwigheid geleden. In de daaropvolgende duels behielden de Viooltjes  – voor hun eigen publiek – altijd de overhand. We spraken met Johannes Flum en Christopher Buchtmann over hoe onze Kiezkickers deze serie – op zondag 16 september 2018 – willen beëindigen.

Als prioriteit ziet Flum – na twaalf tegendoelpunten in de laatste drie wedstrijden – om terug te keren naar een goed functionerende verdediging: “Met een goede verdediging win je wedstrijden, we kunnen we niet elke keer drie of vier doelpunten maken en krijg je veel doelpunten tegen dan wordt het steeds erg moeilijk. Op dit moment moeten we groot belang hechten aan het defensieve werk. ”

Hiervoor werd in de interland pauze veel aan de fundamentele dingen gewerkt vertelde Buchtmann: “We hebben veel op tackles getraind, veel 4 tegen 4 gespeeld, 2 tegen 2. We gebruiken terug onze stabiliteit. De nul moet blijven staan.” Daarnaast vond de middenvelder in de media een extra motivatie: “Ik heb gelezen dat wij voor hen naar verluidt de perfecte tegenstander zijn. Aan ons om te bewijzen dat we dat niet zijn.”

Zoals altijd zijn de volledige interview voor de wedstrijd beschikbaar in  FC St. Pauli TV !

Bron: www.fcstpauli.com