Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Evenwicht in de schacht

Op zondag – 16 september 13u30 – is onze FC St. Pauli te gast bij FC Erzgebirge Aue. Na de interland pauze zijn de batterijen van beide teams opgeladen, de eerste tactische fouten gecorrigeerd en de zintuigen verscherpt. Voor onze Kiezkickers hangt het van één zaak af als ze in het Erzgebirge punten willen halen: de balans.

Eindelijk weer voetbal zal de gemiddelde fan van FC St. Pauli dit weekend weer denken, wanneer het team van Markus Kauczinski naar het Ertsgebergte reist. Op zijn minst zo goed zal de goesting van onze Kiezkickers zelf zijn. Na drie competitieve nederlagen op rij, is het tijd om dingen om te draaien en eindelijk punten zeven, acht en negen te rapen. Maar dit zal zoals verwachten geen gemakkelijke taak zijn. Je hoeft geen historicus te zijn om te beseffen dat de reis naar FC Erzgebirge Aue de afgelopen jaren zelden succesvol was. Maar gelukkig kan alles vanaf nu anders zijn.

De Brown-Whites hebben in afgelopen interland pauze veel tijd gehad om aan hun defensieve stabiliteit te werken. Als je kijkt naar de 3-5-nederlaag tegen de leider 1. FC Keulen is dit de sleutel tot succes in de komende wedstrijden. Zo ook heeft Christopher Buchtmann het in de Hamburger Abendblatt geanalyseerd: “Het systeem heeft voor- en nadelen. Met twee tienen ben je aanvallend gevaarlijker, maar je laat ook meer ruimtes die we als team – daar ben ik het mee eens  – consequenter moeten verdedigen” zei het nummer tien van onze FCSP.

Eén ding zal in ieder geval duidelijk zijn. FCSP moet het gevecht aangaan. In het gehele land staat de club van president Helge Leonhard bekend om zijn toewijding, strijd en passie. Geen wedstrijd wordt opgegeven, geen duel uit de weg gegaan. Een manier van spelen waarmee de “viooltjes” in de 2. Bundesliga absoluut de reputatie hebben verdiend als onaangename tegenstander. Bovendien is het Aue gezien hun plaats in de rangschikking dit verplicht. Met één punt uit vier wedstrijden staat de ploeg van Daniel Meyer momenteel 16e in het klassement en staan dus op een degradatie plaats. Daar staan ze na – de succesvolle degradatie wedstrijden tegen KSC – afgelopen zomer liever niet meer.

Hoe dan ook. Voor onze Kiezkicker is het recept in de schacht alleen: erin bijten en er alles fysiek ingooien. Dat het aanvallend compartiment in staat is om doelpunten te maken, heeft iedereen in Millerntor tegen Keulen kunnen zien. Het hangt dus af van de balans.

Bron: www.fcstpauli.com