Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” We willen in Aue ons spel doorzetten”

Eindelijk rolt de bal opnieuw in de 2e Bundesliga. Op de persconferentie – op vrijdag 14 september 2018 – voor de wedstrijd tegen FC Erzgebirge Aue vertelde coach Markus Kauczinski over de trainingsweek tijdens de internationale pauze en de spelerspuzzel die nog moet worden opgelost.

Zoals bij elke persconferentie – voor een competitieve wedstrijd-  gaf de hoofdcoach van FCSP een update van de blessures vóór de uitwedstrijd bij FC Erzgebirge Aue: Jan-Philipp Kalla en Marc Hornschuh zijn nog steeds in opbouw en komt de wedstrijd tegen Viooltjes nog te vroeg. Bovendien moet FCSP ook Bernd Nehrig (klap op het been) en Luca Zander (enkelblessure) dit weekend missen.

Twee Kiezkickers – in termen van een comeback- zijn op de goede weg, maar ook in Aue niet inzetbaar: “Christopher Avevor heeft nu twee keer met het team getraind. Het loopt relatief goed, maar uiteindelijk komt een inzet te vroeg voor hem, vooral met het oog op de komende ‘Engelse’ week. Sami Allagui heeft voor de eerste keer vol meegetraind. Een selectie komt voor hem ook nog te vroeg “, kondigde Kauczinski.

De coach wordt gedwongen om zondag een ​​puzzel op te lossen: “Als gevolg door de blessures zijn er een aantal vraagtekens, dus we hebben verschillende dingen getraind in de defensieve compartiment, zo is zelfs een defensie met drie een optie. Voor deze plaatsen wordt hard gevochten,” zei de 48-jarige een beetje meer in detail. “Het is mogelijk dat Florian Carstens een optie is voor de start-elf. We hebben systemen beiden getraind – zowel dat Marvin Knoll doorschuift naar het middenveld op de zes, en dat hij speelt in verdediging met drie – we zullen het analyseren en op zaterdag een beslissing nemen.”

In de aanval is er voor de trainer keuze te over: “Aanvallend presenteren zich de jongens in een goed vorm, het is dus geen gemakkelijke beslissing die ik moet nemen,” zei Kauczinski die blij was met verschillende keuzes.

Het zal het ook nodig hebben om iets mee te nemen met de viooltjes. “We hebben een moeilijke taak voor de boeg. Aue werkt met een drie- of vijf-defensie en heeft flexibiliteit in de aanval laten zien tijdens het seizoen. Ik weet over de negatieve reeks tegen Aue. We willen dat doorbreken zoals we dat tegen Darmstadt hebben gedaan, “zei de coach.

Daarvoor is een geconcentreerde en gerichte aanpak nodig: “We hebben wat goed te maken uit de laatste wedstrijden. Daarvoor moeten we dezelfde honger naar doelpunten tonen, van achter compacter staan en beter verdedigen. Het gaat erom om terug de balans te vinden. We hebben daar aangewerkt. We willen ons spel doorzetten,actief zijn en ons niet versteken. “

Bron: www.fcstpauli.com