Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander Erzgebirge Aue

Na de eerste internationale pauze van het seizoen 2018/19 spelen – op zondag 16 september 2018 –  onze Kiezkickers bij FC Erzgebirge Aue. Wij hebben de huidige 16e in de rangschikking eens wat van dichterbij bekeken

Slechte balans voor FCSP

FC Erzgebirge Aue is absoluut geen favoriete tegenstander van onze FC. St. Pauli. Tussen onze Boys in Brown en de Viooltjes waren er in totaal 15 duels (14 keer in de 2e Bundesliga, één keer in de DFB Cup). Onze Kiezkickers konden hiervan maar twee winnen (vijf  gelijke spelen, acht nederlagen). De laatste keer dat de Brown-Whites konden juichen – na een wedstrijd tegen Aue – was in december 2013, toen werd het 0-2 voor onze FCSP. De toenmalige doelpuntenmakers waren Fin Bartels en Michael Gregoritsch. De andere overwinning van FC St. Pauli is al meer dan tien jaar geleden. In mei 2008 behielden onze Kiezkicker met 4-2 in de thuismatch op Millerntor de overhand.

Nu officieel ingehuldigd: het nieuwe Erzgebirgsstadion

Van december 2015 tot januari 2018 zetten de Viooltjes hun thuisbasis om in een puur voetbalstadion. Zeer lovenswaardig: de constructie werd op tijd voltooid en zonder enige kostenverhoging. Het stadion werd eind juli 2018 officieel ingewijd met een wedstrijd tegen 1. Bundesligaclub Schalke 04. Deze wedstrijd wonnen de viooltjes met 1-0. Nadat de Kiezkickers al een voorproefje hadden gekregen van het nieuwe stadion in het laatste uitwedstrijd van april, volgt nu de eerste wedstrijd na de officiële inhuldiging.

Grote kader

Het FC Erzgebirge Aue heeft dit seizoen 29 spelers in het professionele team (bron: transfermarkt.de). In de 2e Bundesliga hebben alleen de twee Hamburgse clubs meer spelers onder contract: de Rothosen met 33 en FC St. Pauli met 30. Bij het samenstellen van het kader zetten de viooltjes vooral in op Duitse spelers. Alleen Holstein Kiel (5) en 1. FC Heidenheim (1) hebben nog minder buitenlanders in hun gelederen dan Aue (6).

Transfer carrousel     

In de zomerperiode waren er veel in- en uitgaande transfers bij de viooltjes. In totaal verlieten tien spelers het Ertsgebergte. Waarschijnlijk de meest bekende vertrekker was spits Pascal Köpke. Hij verhuisde – voor naar verluidt 2 miljoen euro – naar Hertha Berlijn. Daarentegen werden er tien nieuwkomers en de twee jeugdspelers Maximilian Schlosser en Elias Löder aan de selectie toegevoegd. Ondanks alle personeelswisselingen blijft Martin Männel de grote constante in het elftal van de club. De keeper begon aan zijn elfde seizoen bij de viooltjes.

Oude rotten

Niet alleen tussen de palen van FC Erzgebige Aue staat ervaring op het plein. Met Christian Tiffert (36) en Daniel Haas (35) bevinden zich twee viooltjes in de top 3 van de oudste spelers die dit seizoen reeds hebben gespeeld. Beide spelers stonden oa in de 2-3 nederlaag afgelopen speeldag tegen Ingolstadt op het veld. Christian Tiffert was toen 36 jaar 6 maanden en 13 dagen oud. Met een gemiddelde leeftijd van 28,1 jaar was de formatie op de afgelopen speeldag dan ook zeer ervaren.

Bron: www.fcstpauli.com