Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

De 11e Blindenvoetbal Masters start met topbezetting

Komend weekend 15 en 16 september organiseert onze afdeling FC St. Pauli blindenvoetbal voor de elfde keer de Blindenvoetbal Masters. Bezoekers kunnen een deelnemersveld verwachten met de Europese Créme de la Créme van de Blindenvoetbalsport.

Nadat Serdal Celebi – met zijn nominering voor het “doelpunt van de maand” van de Sportschau – afgelopen week voor gloeiende telefoons en veel aandacht voor de blinden voetbalsport heeft gezorgd, is het komend weekend bij de 11e blindenvoetbal masters op het veld weer volle ernst. Vorig jaar wisten de Boys in Brown de finale te bereiken, waar ze tegen de “Euro All Stars” nipt met 0-1 de duimen moesten leggen. Dit jaar willen ze de toernooi wel binnen halen. Dit is gezien de sterke bezetting van het tornooi dit jaar verre van gemakkelijk. Want naast het team gecoacht door Wolf Schmidt spelen de kampioenen en vice-kampioenen uit Italië, België, Tsjechië en voor het eerst uit Spanje en Turkije voor de titel. Vanzelfsprekend een nieuwsgierige blik bij trainer Schmidt voor het toernooi: “Alle deelnemende teams zijn kampioen of vice-kampioen van hun land, daardoor heeft onze Blindenvoetbal Masters feitelijk een Champions League karakter. Sommige spelers en scheidsrechters waren ook actief op het WK in juni. De hele setting belooft blindenvoetbal van topklasse, dus we kijken enorm uit naar het weekend. “

Op de BZBS-sportfaciliteit (Borgweg 17a, 22303 Hamburg) storten de teams zich op zaterdag en zondag vanaf 9 uur ’s morgens in de actie. In de zogenaamde “Round Robin” -modus spelen alle teams – op zaterdag – meer dan 25 minuten tegen elkaar. Op zondag zijn dan de knockout en laatste wedstrijden aan de beurt. De eerste vier teams van de vorige dag bereiken de halve finale, de teams er achter spelen om de vijfde plaats. De speelduur in deze wedstrijden is twee keer 20 minuten. Voorafgaand aan de finale om 13u30, spelen om 13 uur de jonge blind voetballers uit de “basis”-trainingsgroep een demo wedstrijd.

Dus als je blinden voetbal op het hoogste niveau wil zien, is de Blindenvoetbal Masters de place to be. Iedereen naar daar!

Bron: www.fcstpauli.com