Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Blindenvoetballer Celebi over zijn nominatie doelpunt van de maand

Met zijn nominatie voor het doelpunt van de maand augustus heeft Serdal Celebi een unicum bereikt. Hij is de eerste blinde voetballer die deze eer te beurt valt. Sinds de aankondiging van de nominaties is de belangstelling van de media voor de 34-jarige uiteraard hoog. Hij is vooral blij dat hij zijn sport kan helpen en het blindenvoetbal zo de verdiende aandacht krijgt. We spraken met hem over deze turbulente dagen.

Hallo Serdal, vertel ons gewoon hoe je de hype bij je nominatie – doelpunt van de maand- hebt ervaren!

Het is goed dat het doelpunt is genomineerd. Ik geniet van de situatie en probeer elke vraag voor een interview te beantwoorden om zo reclame te kunnen maken voor het blindenvoetbal.

Hoe belangrijk is het voor jou om je sport meer bekend te maken?

Stipt gezien is er al aandacht voor het blindenvoetbal. Maar nu weten meer mensen in de media wat blindenvoetbal is en wat het voor ons betekent. Ik denk dat ik erin geslaagd ben om ​​goede reclame voor onze sport te maken.

En wat betekent het voor jou persoonlijk?

In het begin was ik verdrietig dat we de finale voor het Duitse kampioenschap hadden verloren. Natuurlijk was ik blij met de nominatie en ook met het feit dat onze sport – die sinds 2006 in Duitsland bestaat – er door wordt erkend. Het is geweldig dat mijn doelpunt de concurrentie aangaat met doelpunten van ziende professionals.

Hoe merk je in de wedstrijd dat je bijzonder geslaagd bent in een actie?

Natuurlijk als ik de paal of de achterste koppeling van een doel raak klinkt het beter. Maar verder heb ik al een idee waar de bal heen ging. De details moet ik mij later laten beschrijven. Ik scoorde dit doelpunt tegen een zeer goed team. Ik speelde verschillende tegenstanders uit, maar op dat moment wist ik niet dat dit een speciaal doelpunt was. In het begin wilde ik alleen zo snel mogelijk gelijk maken.

Bij ziende voetballers wordt vaak gevraagd – na een belangrijke doelpunt – hoe vaak ze hun doelpunt na de wedstrijd hebben bekeken. Hoe vaak heb je je doelpunt niet aan je laten beschrijven?

Ik heb het mij 1 a 2 keer laten vertellen door mijn coach Wolf Schmidt. De blinden reportage van de wedstrijd heb ik nog niet gehoord. Ik zal het wel inhalen zodra ik tijd heb.

Je zult op dit moment niet veel tijd hebben. Dit weekend is de 11e blinde voetbalmasters.

Natuurlijk ben ik er bij. Als gastheer is dit elk jaar één van de hoogtepunten voor ons. Ik kijk er naar uit om opnieuw veel internationale teams te verwelkomen en tegen te spelen. Deze keer zijn er ook teams bij die we nog niet kennen. Het wordt een spannende uitdaging.

Wie dit weekend niet van plan is, moet stoppen bij Borgweg!

Ik kan dit aan iedereen aanbevelen die blindenvoetbalwedstrijden live wil meemaken. Er zullen spannende wedstrijden zijn waarin het niveau hoog is. En de taartaanbod is er ook erg goed (lacht).

En misschien zal de nieuw bekroonde doelpuntmaker van de maand augustus ook aanwezig zijn …

Zaterdag weten we meer …

We houden onze vingers gekruist! Bedankt voor je tijd!

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Carsten Kobow