Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schneider:” Als ik mijn kans krijg grijp ik ze”

Avondlicht, Millerntor, meer dan 29.000 toeschouwers. In de 49e minuut wordt Jan-Marc Schneider in december 2017 door Cenk Sahin – in de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum – aangespeeld. De aanvaller blijft koel voor Felix Dornebusch en duwt het leer in het net. Terwijl supporters juichen valt complete extase over de doelpuntenmaker. De 24-jarige wil dit gevoel nog zo vaak mogelijk ervaren.

Voor Schneider was het doelpunt in de 2-1 overwinning op VfL Bochum zijn tweede doelpunt in zijn profbestaan. “Het is moeilijk om te beschrijven wat er in iemand omgaat wanneer de bal over de lijn gaat”, onthult de doelpuntenmaker. “Je kijkt rond in het stadion en iedereen staat recht – op dat moment krijg je het niet volledig mee.” Achteraf gezien is dat een gevoel dat je mist en opnieuw wilt hebben. ” In dit seizoen wacht Schneider nog steeds op zijn kans bij de profs om zich terug op de topscorerslijst voor zijn eigen publiek te plaatsen.

In de 2-1 vriendelijke overwinning op FSV Frankfurt – op donderdagavond 6 september – speelde de aanvaller 72 minuten. In de eerste helft miste Schneider nipt het goal. Na het liften van het leer over FSV-doelman Matay Birol landde de bal op het doelnet. In de weken daarvoor scoorde de 24-jarige 2 belangrijke goals: in de tot nu toe slechts twee drie punters van onze U23 – tegen Lupo Martini Wolfsburg en Hannover 96 II (beide 1: 0) – was de rechtervoet steeds de matchwinnaar.

“De U23-wedstrijden zijn altijd een kans om matchritme op te doen en ik ben blij dat ik het team kan helpen met doelpunten”, aldus Schneider. “Natuurlijk zou ik liever spelen bij de profs en daarom kan ik tot die tijd ook niet helemaal tevreden zijn.” Er is echter geen reden tot bezorgdheid voor Schneider. Aan het begin van het vorig seizoen beval de spits zich ook – met zijn prestaties in de regionale competitie – aan voor het professionele team. Aan het einde van vorig seizoen stonden waren er 15 seconden competitiewedstrijden en twee doelpunten aan zijn conto. “Dit was mijn eerste echte professionele seizoen waarop ik verder zou willen op bouwen”, zegt Schneider.

Toch is het niet eenvoudiger om een stamplaats te krijgen in het elftal. Het coachingsteam rond hoofdtrainer Markus Kauczinski vertrouwt tot nu toe op een systeem met slechts één vaste aanvaller. Daarom concurreert Schneider momenteel met nieuwe aanwinst Henk Veerman, Dimitrios Diamantakos en Sami Allagui voor een plaats in de eerste elf. “Ik weet en hou van deze concurrentiesituatie”, legt Schneider uit. Natuurlijk hoop ik op mijn kans en als ik ze krijg, wil ik ze grijpen. ‘ En misschien hoeft hij het geval van de Doelpuntmaker op Millerntor niet lang te missen. 

Bron: www.fcstpauli.com