Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Oefenwedstrijd bij FSV Frankfurt

Vandaag – donderdag 6 september 2018 – spelen onze Boys in Brown een vriendschappelijke wedstrijd in Frankfurt, waar ze om 18.30 uur worden verwelkomd door Regionalliga club FSV Frankfurt. Voor hoofdcoach Markus Kauscinski de uitgelezen mogelijkheid om spelers naast de Liga spelers ook Kiezkickers in actie te zien – die tot nu toe op hun kans moesten wachten – in competitieve omstandighede.

Na de nederlagen tegen 1. FC Union Berlin en 1. FC Keulen willen onze Kiezkickers de basis leggen voor de weg terug naar succes na de internationale pauze. Maar er is nog veel te doen om dat te verbeteren. “We moeten de balans vinden tussen offensief zijn en het compact staan als team”, schetste Kauczinski de taak tot de volgende competitie wedstrijd in Erzgebirge Aue.

Ook de tegenstander FSV Frankfurt kan niet tevreden zijn met de recente resultaten van de competitie. Het team van Alexander Conrad verloor drie van de afgelopen vier wedstrijden, met de 0-7 bij de Offenbacher Kickers – op zondag 2 september 2018 – als dieptepunt. In ieder geval hebben de gastheren moeilijke jaren achter de rug. Na de degradatie uit de 2e Bundesliga – in het seizoen 2015/16 – volgde de val naar de Regionalliga, waar de club in het afgelopen seizoen op de 14e plaats en net boven de streep kon blijven. Momenteel staat de FSV met zeven punten uit zeven wedstrijden opnieuw net boven de degradatieplaatsen. Dienovereenkomstig gaan de jongens in Brown dus als favoriet in de ontmoeting, zelfs als Frankfurt de twee laatste ontmoetingen in het seizoen 15/16 met 0-1 en 3-1 voor zichzelf kon beslissen.

Voor sommige Kiezkicker biedt de test op donderdag de mogelijkheid om zichzelf aan te prijzen in het verder verloop van de competitie. Markus Kauczinski heeft aangekondigd dat hij sommige spelers een adempauze wilde geven en dus anderen een kans wilde geven: “We spelen ook de wedstrijd voor degenen die weinig hebben gespeeld, zodat ze zichzelf kunnen laten zien.” Zo heeft spits Jan-Marc Schneider zijn goede vorm al bewezen met zijn twee winnende doelpunten met de U23 tegen Hannover U23 en Lupo Martini Wolfsburg. Ook krijgt Ryo Miyaichi – na zijn eerste wedstrijden van 90 minuten in de Regionalliga Nord – zo het nodige competitieritme. Nieuwkomer Korbinian Müller zou ook voor de eerste keer de gelegenheid kunnen krijgen om zijn kunnen buiten het oefenterrein te tonen.

De wedstrijd vindt plaats in de PSD Bank Arena.

Bron: www.fcstpauli.com