Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Flum:”We moeten gezamenlijk compacter staan”

Na de thuiswedstrijd tegen Keulen antwoordde Johannes Flum – op maandag 3 september 2018 – op de vragen van Hamburgse journalisten. Hij blikte terug op de wedstrijd, de sterke en de zwakke punten van zijn team en legt uit waarom de internationale doorbraak voordelen en nadelen met zich meebrengt.

“We hebben te simpele fouten gemaakt, stonden bij de tegendoelpunten niet compact genoeg en waren in de beslissende duels niet daar,” zei hij aan het begin van het gesprek met de terugblik op de 3-5 nederlaag tegen Keulen.

Hoewel de wedstrijd voor het grote publiek zeer onderhoudend was, stond voor de middenvelder het resultaat op de eerste plaats: “Het is duidelijk dat dit een feest was voor het voetbal en de neutrale toeschouwer want de stemming was sensationeel. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om 1-0 te winnen in plaats van een voetbalfeest te verliezen. ”

Om minder goals te incasseren eiste de middenvelder: “We moeten terug daar komen dat we defensief staan zoals in de eerste wedstrijden. We moeten niet alleen de verdediging betrekken, we moeten gezamenlijk compacter staan en beter in de duels gaan. “Dat het team defensieve stabiliteit gebruikt mag geen negatieve invloed hebben op ons offensief spel. “In principe zijn we geen team dat achterin kruipt en probeert op de een of andere manier een doelpunt te maken. We zullen altijd aanvallend spelen omdat we iets willen bieden aan onze fans. We moeten alleen het evenwicht vinden, zodat het verdediging minstens evenveel op de voorgrond komt als het offensieve compartiment “analyseerde de co-kapitein en sloot zich aan bij de woorden van zijn coach.

“Natuurlijk is de internationale pauze in die zin goed omdat we de tijd kunnen gebruiken om aan onze zwakheden kunnen werken. Maar het is ook zo dat we het in een wedstrijd zo snel mogelijk willen rechtzetten, “zei de middenvelder met het oog op het speelvrije weekend. Ondanks de tegendoelpunten kijkt Flum de komende weken vol vertrouwen vooruit en gelooft in een geslaagde verwerking van de wedstrijd tegen Keulen: “We hebben een erg goede spirit in het team en zeer goede karakters. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we aan de zwakke punten zullen werken. ”

Bron: www.fcstpauli.com