Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauzcinski:” De splinter zit diep”

Na de 3-5 nederlaag – op zondag 2 september – tegen 1. FC Keulen gaf hoofdtrainer Markus Kauczinski een dag later present op de persconferentie. In het gesprek met de Hamburgse journalisten heeft de 48-jarige de wedstrijd terug bekeken en de trainingsinhoud gegeven tijdens de internationale pauze.

“Natuurlijk heerst er een kleine katerstemming in onze ploeg. Wij hebben het gevoel dat er mogelijk meer in had gezeten. We zijn allemaal teleurgesteld. De eerste twee goals vallen te gemakkelijk. Het feit dat we de twee-nul voorsprong nog voor de pauze hebben gegeven doet pijn,” benadrukte hoofdtrainer Markus Kauczinski de dag na de 3-5 thuisnederlaag tegen 1. FC Köln met het spelverloop en betrok vooral het eerste doelpunt in het middelpunt van zijn analyse. “Eigenlijk stonden we allemaal achter de bal en waren we allemaal in staat om in te grijpen. Köln had in deze fase teveel ruimte op het middenveld. Dat mag niet gebeuren op dit niveau. Ik spreek daar openlijk mee met de jongens.”

Voor de wedstrijd had de 48-jarige aangekondigd, ook tegen de nummer 1 zijn wedstrijdplan door te zetten, en ook uitgevoerd:. “.. We stonden op het middenveld zeer offensief opgesteld, dit risico zijn we bewust aangegaan. We hebben Keulen ook zichtbaar verrast,” prees de coach, maar voegde er kritisch aan toe.”Echter, het mag niet gaan ten kosten van de verdediging, FC heeft de ruimtes goed benut en de mogelijkheden koud afgestraft. Toch hebben we ons goede kansen afgedwongen en één van de sterkste teams in de competitie in de problemen gebracht” aldus Kauczinski.

In de internationale doorbraak zullen we vooral werken aan ons verdedigend spel vertelde onze trainer. “We moeten terug naar het evenwicht en de compactheid van de eerste wedstrijden. Dat was perfect. Dikwijls ontbraken net de details. Dat onze offensieve spelers ook een tik meer defensief moeten meedenken. In het algemeen moet wij als elftal slimmer reageren en soms ons de tijd nemen om door te ademen. De splinter zit bij allen diep. deze zullen we als motivatie mee nemen in de internationale pauze, om te blijven werken.”

Bron: www.fcstpauli.com