Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Jeugd: U19 wint bekerduel in Frankfurt

Met brede borst en met de favorietenrol door de vier overwinningen in de Bundesliga Noord / Noordoost reisden onze U19 naar de DFB Cup-wedstrijd op FSV Frankfurt. In de eerste helft waren onze Kiezkickers dominant en creëerde verschillende goede kansen. De voorsprong kwam echter bij een standaardsituatie: na een corner viel de bal voor de voeten van Niclas Nadj, die de bal van dichtbij over de lijn duwde. Met een krappe voorsprong ging FCSP de cabines in en verwachtte de 250 toeschouwers aan de kant van een snelle tweede helft.

De Hessen stelden tactisch om en leken veel agressiever. Daarmee had FCSP problemen en het leidde tot een levendige uitwisseling van doelkansen. Tot tweemaal lukte het de Frankfurters om de gelijkmaker te maken. Eerst knikte de voor Aurel Loubongoc ingevallen M`Boungou de 1-2 (69 ‘) en Nadj verscheen alleen voor doel en scoorde het winnende doelpunt (81.). Vijf competitieve wedstrijden, vijf overwinningen – dat is de manier om verder te doen. 

“Het was een competitieve wedstrijd en een geweldig bekerduel. In de eerste helft hadden we alles onder controle en we hadden zelfs hoger moeten leiden. Toen de tegenstander toen omgezet heeft pikte ze de kaas van ons brood. Uiteindelijk ging het heen en weer en hadden beide teams hun kansen, waarbij we onze kansen niet uitgespeeld hebben. Dat is voetbal, we zijn één ronde verder en kijken uit naar de volgende opdracht – meer gaat niet, “zei hoofdtrainer Timo Schultz.

FCSP U19

Schmidt – Nogueira da Silva, Seiffert (57. Loubongo-M`Boungou), Lenz (70. Dursun), Nadj, Protzek (70. Flach), Becker, Senger, Ataykaya (90.+2 Gohoua), Frahm, Kuyucu

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Nadj (28.), 1:1 Weinhardt (61.), 1:2 Loubongo-M`Boungou (69.), 2:2 Pandza (76.), 2:3 Nadj (81.)

SR: Fabian Schneider

Toeschouwers: 250