Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Met klare kop tegen 1.FC Köln

Wanneer de Boys in Brown op zondag – 2 september 2018 13u30 – de 1. FC Köln  ontvangen, draait het allemaal om één ding: vergeten wat vroeger was! Want het is de volgende kans om drie punten te scoren tegen een topteam in de competitie.

De 4-1 nederlaag bij 1. FC Union Berlin – op zondag 26 augustus 2018 – is zeker bitter te noemen. De enkele minuten voor het einde van de eerste helft had het team van Markus Kauczinski geërgerd. “We klungelen 2 keer en wedstrijd neemt zijn eigen beloop,” zei Marvin Knoll direct na de wedstrijd, maar dat zal niet de speler en zijn collega’s niet langer interesseren bij de aftrap, net als de 29.546 toeschouwers in de uitverkochte Millerntor. Dat mag ook niet, want met twijfel of met wrok kan men niet beginnen aan de wedstrijd tegen de favoriet uit Keulen. Het elftal van de nieuwe coach Markus Anfang wist alle topspelers te behouden en ging – ondanks de degradatie – met de typische Keulen euforie de competitie in en verzamelde op 3 wedstrijden 7 punten. Dit weerhoudt onze trainer Markus Kauczinski er echter niet van zelfbewust de wedstrijd tegen FC te beginnen. “We zijn niet kansloos. De FC moet ons eerst klein krijgen “zei hij op de persconferentie voor de wedstrijd op Millerntor.

Hiervan is de gastcoach Anfang ook zich van bewust, want hij waarschuwde vrijdag 31 augustus vóór de atmosfeer bij Millerntor. “Het gaat veel over passie en strijd. Er zal gevochten moeten worden voor elke centimeter grond. We moeten ons niet laten beïndrukken door de hectische sfeer daar. We moeten consequent ons spel spelen”, zei de 44-jarige coach van 1. FC Keulen. Maar zelfs de Boys in Brown zijn goed voorbereid op de moeilijke taak. “Natuurlijk keken we naar de cruciale dingen waar we op moeten letten. Zowel op defensief gebied, als op offensief gebied “liet doelman Robin Himmelmann de trainingsweek passeren.

Klinkt als een helder hoofd en de beste voorbereiding voor de wedstrijd tegen de tegenstander uit de Domstadt. Dus laten we allemaal de laatste twee wedstrijden samen vergeten en de punten op Millerntor met volle kracht behouden. Dan kunnen we de wedstrijd een beetje langer in gedachten houden dan de wedstrijd in Berlijn.

Bron: www.fcstpauli.com