Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander 1.FC Köln

Voordat de eerste interland pauze van het seizoen 2018/19 aanbreekt, krijgen onze Kiezkickers 1. FC Köln op bezoek. We hebben het vorig seizoen gedegradeerde en de huidige leider van de 2e Bundesliga (samen met Union Berlin) zoals gebruikelijk eens wat dichterbij bekeken.

Keulense Kiezkicker

Drie voormalige St. Pauli spelers spelen bij 1. FC Köln. Lasse Sobiech (134 optredens voor onze FCSP) verhuisde een enkele maanden geleden naar Domstad, Thomas Kessler (26 wedstrijden voor onze FCSP) en Matthias Lehmann (69 wedstrijden voor onze FCSP) droegen in het 2012/13 seizoen van onze FCSP. Tot nu toe stond alleen Sobiech in het huidige seizoen op het veld. De centrale verdediger speelde op de openingsspeeldag 17 minuten tegen Bochum, tegen Union Berlin hij speelde hij de gehele wedstrijd.

Keulense Kieler

Niet alleen drie ex-Kiezkicker, maar ook drie voormalige Kieler zijn bij 1 FC Keulen onder contract. Hoofdcoach Markus Anfang – geboren in Keulen – en centrum-achter Rafael Czichos uit Holstein Kiel tekenden bij de uit de 1e Bundesliga degradeerde club . Terwijl Anfang en Czichos de directe weg kozen, landde Dominick Drexler via omweg in de Domstad. De aanvallende speler verhuisde in de zomer eerst van Kiel naar de Deense kampioen FC Midtjylland, half juli volgde toen de transfer naar de Rijnstad.

Trefzekere Terodde

Geen discussie: Simon Terodde staat momenteel op scherp. Vorige week scoorde de aanvaller alle drie de doelpunten in Keulen bij de 3-1 thuisoverwinning tegen Erzgebirge Aue. De week ervoor scoorde Simon vier keer – in de DFB Cup – bij de 1-9 overwinning tegen BFC Dynamo. Vooral in de 2. Bundesliga heeft de aanvaller zijn torinstinct op indrukwekkende wijze bewezen: De 30 jarige scoorde reeds 92 Goals in 189 wedstrijden. In de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 werd hij topschutter in de 2e Bundesliga met telkens 25 doelpunten.  In 2016 voor VFL Bochum, 2017 voor Stuttgart. Als Terodde ook op het einde van het seizoen 2018/19 topschutter zou worden is hij de eerste speler die dit bij 3 verschillende clubs zou doen.

Coöperatieve Clemens

Niet alleen Simon Terodde is in goede vorm, ook rechtsbuiten Christian Clemens speelt een sterk seizoen tot nu toe. De 27-jarige heeft na drie speeldagen al vier doelpuntpunten (één doelpunt, drie assists) verzameld en staat daarmee bovenaan in de topscorerslijst in de 2e Bundesliga. Met zijn drie assists staat hij bovenaan in de 2e Bundesliga. Daarmee doet Clemens al beter ten opzichte van het vorige seizoen: in 2017/18 had hij slechts twee doelpunten en één assist in 20 wedstrijden.

Sterke start

De Domsteders zijn sterk gestart dit seizoen en staan na drie speeldagen met zeven punten eerste in de rangschikking. Keulen is nooit beter begonnen aan een seizoen in de 2e Bundesliga. In de jaren 1999/2000 en  2002/03 had Effzeh ook zeven punten een promoveerde aan het eind van dat seizoen naar de Bundesliga. Vooral sterk is Köln sterk op eigen veld. Met een geslaagde passpercentage van 88 procent en gemiddeld van 521 passes per wedstrijd, staan ze boven aan in de ranking.

Bittere balans

Nogmaals, er is geen twijfel mogelijk: FC Keulen kan niet omschreven worden als een favoriete tegenstander van onze FCSP. Beide clubs hebben sinds 1975 29 keer tegen elkaar gespeeld. De balans van FCSP is niet mooi met slechts 4 overwinningen, 6 gelijkspelen en 19 nederlagen. In de 2e Bundesliga slaagde onze Kiezkickers er niet in thuis te winnen tegen Köln, die tot nu toe nog vijf keer op  Millerntor wisten te winnen.

Bron: www.fcstpauli.com