Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Persconferentie: Kauzincski: “Alles is mogelijk in 90 minuten”

Voor hoofdcoach Markus Kauczinski stond twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln – 2 september 13u30 – de verplichte persconferentie op het programma. Hier sprak de 48-jarige over de personeelssituatie van onze Kiezkickers en de moeilijke taak die zijn team staat te wachten met de tegenstander uit de Domstad.

“Ik ben heel blij,” zei Kauczinski aan het begin van de persconferentie. Een uitverkocht huis, de tegenstander en het signaal van zijn team tijdens de trainingsweek hebben ervoor gezorgd dat de verwachting van de trainer gestaag groeiden. “Het wordt een voetbalfestival en we willen ons steentje bijdragen. We willen ons niet verstoppen, maar ons spel doorduwen. Onze taak is om met passie en vastberadenheid te spelen “gaf de coach de elementaire punten voor de wedstrijd tegen het beste team in de 2e Bundesliga op.

Verbeteren zal zijn team moeten, vooral in het overgangsspel tussen het middenveld en de aanval. “In Berlijn hebben we de openingen vaak niet of zijn we met de bal weggedraaid. We hadden het al eerder beter gedaan. We hebben dit intensief tijdens de week besproken. ” Deze uitvoering zal nog niet de taak van Sami Allagui zijn, hij klaagt nog steeds van pijn na de botsing tijdens  de bekerwedstrijd in Wiesbaden en kan op dit moment alleen een gereduceerd trainingsprogramma afwerken. Ook Ersin Zehir is geen optie voor de selectie, omdat hij bij de U23 wedstrijd tijdens de week een trap op de knie heeft gekregen.

“Bij Christopher Avevor wachten we af tot zaterdagochtend en beslissen dan of zijn inzet zondag mogelijk is”, speelde de coach van FCSP open kaart. Of Jackson’s wel of niet kan spelen bepaalt veel, dus we hebben in de praktijk drie verschillende formaties getest “, zei de 48-jarige.

Hoe dan ook, één ding is zeker voor Kauczinski. “We zijn niet kansloos. De FC moet ons eerst klein krijgen. In dergelijke wedstrijden kunnen individuele momenten beslissen. We zijn volledig gefocust en geconcentreerd. Alles is mogelijk in 90 minuten. “

Bron: www.fcstpauli.com