Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met Bio-power in het eerste schooljaar – brooddozen voor het eerste studiejaar.

Ook dit jaar steunen de FC St. Pauli Pestkoppen (Rabauken) de campagne “Bio-Brotbox (Bio-Brooddoos)”, waarin meer dan 14.500 eerste jaars in Hamburg een gezonde lunchbox – aan het begin van schooljaar – ontvingen. Onze technisch directeur Ewald Lienen was bij de uitdeling mee van de partij.

Een week na het begin van het nieuwe schooljaar ontvingen de nieuw ingeschreven kinderen van het eerste studiejaar van 237 Hamburgse basisscholen een “biologische brooddoos” als een heerlijke en gezonde start van het schoolleven. Bij de start van dit initiatief waren de kinderen van de school Duvenstedter Markt uitgenodigd voor een kleurrijk programma van ‘Good Wulksfelde (Bio Boer)’ in Tangstedt in het noorden van Hamburg.

Op de biologische boerderij was er op maandag 27 augustus veel te zien, te proeven en te ontdekken voor de eerste jaars. Bekende gasten waren de Hamburgse senator voor economische zaken Frank Horch, Brotbox-initiator Rolf Winter en technisch directeur van FC St. Pauli Ewald Lienen. Na een kleine ceremonie – inclusief toespraken en koorbijlagen – werden de lunchdozen door de prominenten uitgedeeld. Ewald Lienen had de leerlingen ervoor al uitgelegd hoe belangrijk goede voeding is.

Na het uitdelen van de boterhamdozen doken de eersteklassers gretig naar de heerlijke inhoud. Naast brood en havermout waren de brooddozen gevuld met rozijnen, wortels, een kokosreep, thee, een bijpassend prentenboek en een sticker van de FC St. Pauli Raubauken. Bij het uitgebreide ontbijt werden de lekkernijen samen opgegeten. En altijd precies in het midden: Ewald Lienen! De 64-jarige mengde zich onder de kinderen, hielp met de voorbereiding en ontbeet uitgebreid mee. Na de maaltijd ontdekten de kinderen het uitgestrekte terrein van ‘Gut Wulksfelde’

Achtergrond: de biologische brooddoos Hamburg bestaat nu 13 jaar. Het doel van de campagne is om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van een gezond ontbijt. Het moet de eerste klassers voorzien van gezond voedsel en hen kennis laten maken met de biologische landbouw.

De Bio-Brotbox Hamburg is een initiatief van 40 Hamburgse biologische producenten en toegewijde bedrijven en is onderdeel van een landelijk netwerk van 77 initiatieven,die elk jaar ongeveer 180.000 gele bio-brooddozen aan meer dan een kwart van alle schoolbeginners geven. Het wordt ontwikkeld in samenwerking met het Staatsinstituut voor lerarenopleiding en schoolontwikkeling, de Hamburgischen Arbeitsgemeinschaft für Gesundheitsförderung e. V. en de Ökomarkt e.V. 

Hamburg Senator voor scholen en Beroepsopleiding Ties Rabe, de kokin voor duurzame plezier Sarah Wiener, gouden medaillewinnaar en de wereldhockey speler Moritz Fürste, Hamburg 1 moderator Bedo en FC St. Pauli Raubauken zijn de ambassadeurs van Bio-Brotbox Hamburg.

Bron & foto: www.fcstpauli.com