Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “We moeten meer consequent zijn in beide zestien meter gebieden”

Na de 4-1-nederlaag in Berlijn zijn onze Kiezkickers terug in Hamburg. Nadat zijn team vertrokken was sprak Markus Kauczinski – op maandag 27 augustus 2018 – met de Hamburgse journalisten.

Onze coach vond dat de duidelijke nederlaag in Berlijn zelfs na een nacht slapen te vermijden was: “De wedstrijd werd in de eerste helft volledig geneutraliseerd door beide ploegen en Union had net als wij tot aan het eerste doelpunt geen bal tussen de palen gekregen. De eerste twee doelpunten waren volledig onnodig. Na een tot dan toe goede wedstrijd is dit ergelijk, omdat deze doelpunten de wedstrijd ten gunste van Union Berlin hebben gedraaid. ”

Over het verdedigende spel van zijn team bij de tegentreffers – kort voor de pauze – was onze trainer zeer kritisch: “We kunnen dat beter verdedigen, je hoeft alleen maar een beetje organisatie te hebben. Union was in deze situaties gewoon vastberaden dan wij  en we hebben de beslissende duels niet gewonnen.” aldus Kauczinski. 

Naarmate het spel vorderde waren onze Kiezkicker niet kansloos tegen de compacte staande Berlijners, maar ze mistte de laatste consequentie voor doel: “Tegen een zo fysiek sterk team als Berlijn moeten we leren om ons beter door te zetten, om zo de beslissende momenten aan onze kant te hebben. We moeten meer consequent zijn in beide zestien meter gebieden “, eiste de 48-jarige met betrekking tot de aankomende wedstrijden.

Nu is het tijd om de nederlaag op de Alte Försterei zo snel mogelijk af te ronden en vooruit te kijken. Aanstaande zondag 2 september 2018 is 1. FC Keulen te gast op Millerntor. “Keulen heeft natuurlijk andere kwaliteiten als ploeg en is fysiek sterk en zeer robuust team,” bracht de hoofdcoach hulde aan de aanstaande tegenstander. De FC behoort beslist tot de promotiekandidaten. Maar dit maakt vanaf het begin niet meer uit. “Ook deze wedstrijd begint bij nul en aan beide kanten zijn er elk elf spelers op het speelveld . Gedurende de 90 minuten kan je kunt alles klaarkrijgen,” Markus Kauczinski en zijn team willen – met de eigen fans in de rug – iets uit deze wedstrijd halen.

Bron: www.fcstpauli.com