Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Wedstrijdverslag : Terug met de voetjes op de grond : 4-1

Het stadion An der Alten Försterei blijft geen goede plek voor de FC St. Pauli voor puntenwinst. In het duel tussen twee ongeslagen ploegen in 2e Bundesliga moest de FCSP de eerste domper van het seizoen incasseren. Na een goede start van onze Kiezkicker tegen het zonder risico spelend FC Union Berlin werd het vlak voor de rust 2x ijskoud gepakt door Grischa Promel (44) en Akaki Gogia (45 + 1). Sebastian Andersson maakt met dosis geluk vervolgens de 3: 0 (57.). Het laatste offensief na het tegendoelpunt van invaller Henk Veerman (71) kwam te laat om iets uit de hoofdstad te halen. Kort voor het laatste fluitsignaal maakte Andersson zelfs in zijn tweede doelpunt en legde de 4-1 eindstand vast (88.).

In Berlijn moest Markus Kauczinski zijn startploeg opnieuw veranderen wegens de blessures van Sami Allagui en Christopher Avevor. Na de bekermatch op Wehen Wiesbaden deed de hoofdcoach drie veranderingen en een aantal positiewisselingen. Dimitrios Diamantakos begon aan de wedstrijd, Christopher Buchtmann speelde na zijn handoperatie met een spalk en keerde terug in het elftal ten koste van Waldemar Sobota. Robin speelde centraal offensief en Mats Møller Dæhli ging terug naar de vleugel. Bernd Nehrig nam de plaats over vóór de achterste vier en Marvin Knoll verhuisde naar de positie van Avevor. De gastheren speelde met Florian Hübner en Ken Reichel in vergelijking met de bekermatch in Jena in zijn startformatie.

De Kiezkickers begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en stoorden Berlijn vroeg in de spelopbouw, zelf trok het ook aanvallend vooruit. Wat ontbrak was de cruciale pass. Zo gingen de eerste vijftien minuten voorbij met een lichte overwicht voor de FCSP maar zonder noemenswaardige fases in het strafschopgebied. De gastheren hadden hun eerste kans in de 20e minuut via Sebastian Andersson, deze kon bijna afwerken nadat Union Berlin de Fair-play aan zijn laars lapten. Simon Hedlund was echter teruggekeerd van de behandeling en nam onsportief de bal af wat na de doelscène tot heftige discussies leidde.

Na deze onderbreking liep het niet meer zo goed voor FC St. Pauli en Berlijn kwam beter in de wedstrijd. Meer dan een niet-gevaarlijke kopbal van Grischa Prömel (30) en een geblokkeerd schot van Akaki Gogia (36) kwam het niet vóór de goal van Robin Himmelmann. Alles leek erop dat het 0-0 bij de rust zou zijn, maar in de 44 minuut slaagde St. Pauli vanachter er maar niet in de bal weg te krijgen en Promel schoot vanuit een scherpe hoek Union op voorsprong. Het werd nog erger: opnieuw een verre ingooi, opnieuw comedy capers voor Himmelmann en Akaki Gogia scoorde de 2: 0.

Ondanks de dubbele koude douche voor de pauze deed Markus Kauczinski geen wissels bij de rust. Onze Kiezkicker leken nu nog meer vastberaden de weg naar het strafschopgebied van de tegenstander op te zoeken. Nadat Diamantakos de linkerflank was afgegaan konden zowel Richard Neudecker als Nehrig in het midden niet bij de bal (51.). Daarna volgde de eerste wissel met Veerman voor Nehrig (53). Maar in plaats van de verhoopte offensief van onze Kiezkicker was er de volgende tegenslag: Andersson kreeg de bal op de rug en kon zo bij een lange bal eerst Philipp Ziereis en dan Himmelmann verslaan (57e). Nu werd moraal gevraagd en in de 71e minuut werd FCSP eindelijk geholpen door het geluk. Veerman scoorde zijn eerste doelpunt voor FCSP via een afgeweken schot en gaf zo het startschot van het slotoffensief.

De FC St. Pauli ging op de helft van Berlijn spelen en zocht een opening in de Berlijnse verdediging. Buchtmann vond een maar zijn schot vanop links kon Rafal Gikiewicz (78.) onschadelijk maken. Amper tien minuten later vond hetzelfde duel opnieuw plaats en opnieuw was de winnaar Gikiewicz, hij kon de volley van onze middenveldspeler met een sterke reflex over de lat sturen. Na slechts kort nadat de aansluitingstreffer leek te vallen ronde Andersson een perfecte counter af, 4: 1 (88). Zo blijft het: op de Alte Försterei valt er voor FC St. Pauli ook in het seizoen 2018/19 niets te rapen.

1. FC Union Berlin

Gikiewicz – Trimmel, Friedrich, Hübner, Reichel – Schmiedebach – Prömel, Kroos (77. Zulj) – Gogia (71. Redondo), Andersson, Hedlund (89. Ryerson)

Cheftrainer: Urs Fischer

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Knoll, Ziereis, Buballa (87. Carstens) – Nehrig (53. Veerman) – Neudecker, Flum, Buchtmann, Møller-Daehli – Diamantakos (61. Sahin)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Prömel (44.), 2:0 Gogia (45.+1), 3:0 Andersson (57.), 3:1 Veerman (71.), 4:1 Andersson (88.)

Gele Kaarten: Redondo / Flum, Buchtmann, Sahin

Scheidsrechter: Sven Jablonski

Toeschouwers: 22.012 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com