Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Ook na de beker exit reist FCSP naar Berlijn

Onze Kiezkicker spelen na hun -opnieuw – korte passage in de DFB Cup terug in de 2e Bundesliga. Ondanks de beker exit reizen onze Kiezkicker toch naar Berlijn. Niet op 25 mei 2019 voor de DFB Cupfinale, maar op zondag 26 augustus 2018 voor de competitiewedstrijd op Union Berlin. Op de Alte Försterei wacht hun een moeilijke taak, maar de bruin-en-witte spelers gaan het duel met veel plezier aan.

Natuurlijk hadden alle bruin-witten het zich anders voorgesteld, in de DFB Cup zouden ze dit seizoen eindelijk wel verder geraken, maar na de 3-2 nV op SV Wehen Wiesbaden zit het er opnieuw in de eerste ronde op. “Ik kan het team geen toewijding, inzet en passie verwijten. Ze rolden hun mouwen op en gaven niet op, “verklaarde sportdirecteur Uwe Stöver na de beker-exit.

De nederlaag bij de derde divisie club werd snel geanalyseerd en afgevinkt. “We hebben twee dagen geregenereerd en de 120 minuten weggezet. We hebben goed getraind en kunnen weer gas geven in Berlijn “, zei middenvelder Richard Neudecker voor de wedstrijd. Met volledige concentratie heeft het Kauczinski-team zich gedurende deze week voorbereid op de wedstrijd in het al uitverkochte stadion van de Alte Försterei.

“Daar heerst altijd een geweldige sfeer en het is leuk om daar te spelen,” aldus in Berlijn geboren Marvin Knoll, die in Berlijn ondersteund wordt met de 2500 FCSP fans. Met veel plezier gaan onze Kiezkickers het duel tegen het sterkte team van Union Berlin aan. Union is goed gestart in de competitie met 4 punten -1-0 winst tegen Aue en 1-1 in Keulen- uit 2 wedstrijden “We zullen daar zeker moeten tegen in gaan”, zegt Neudecker. Knoll voegde toe: “Als we daar inslagen kunnen we de Berlijnse fans imponeren en de stemming onderdrukken. Union is een zeer sterke tegenstander, maar ik ga naar Berlijn om te winnen. “

Over winnen gesproken: De laatste uitoverwinning onze FCSP bij Union dateert al van bijna zeven jaar geleden, de reis naar Berlijn was de laatste tijd zelden de moeite waard. ” Afhgelopen seizoen hebben we er een goede wedstrijd gespeeld maar Union maakte in de laatste minuut de winnende treffer. Dat was bitter voor ons. Op zondag we willen het omdraaien en alles geven om ervoor te zorgen dat we een doelpunt meer maken dan hun. “zei Neudecker, die niet alleen op Wehen Wiesbaden maar ook in de 2-0 thuisoverwinning tegen Darmstadt 98 scoorde. Hij zal zeker niet erg vinden om in Berlijn ook te scoren.

Daar we zijn bij het onderwerp: ook Christopher Buchtmann scoorde in het jonge seizoen al twee doelpunten. De middenvelder – die zowel tegen Magdeburg als tegen Darmstadt heeft gescoord – meldde zich terug na het missen van het bekerduel vanwege een handoperatie. Aan de andere kant zullen Marc Hornschuh en Jan-Philipp Kalla nog steeds ontbreken en zullen ook Sami Allagui en Christopher Avevor niet beschikbaar zijn.

Bron: www.fcstpauli.com