Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blindenvoetbal: “FCSP wordt vicekampioen in Düsseldorf”

De blinden voetballers van FC St. Pauli zijn – op zaterdag 25 augustus 2018 – in Dusseldorf Duits vice-kampioen geworden. In de finale moest de titelverdediger met 1-2 zijn meerdere erkennen tegen de recordkampioen MTV Stuttgart. 

Voor de tweede keer op rij stonden onze Kiezkickers in de finale van het Duitse blinden voetbalkampioenschap. In Düsseldorf namen ook onze commercieel directeur Andreas Rettig en vice-president Carsten Höltkemeyer plaats in de volle tribunes. Al in de reguliere competitie was de recordkampioen van MTV Stuttgart het enige team die onze FCSP kon verslaan. De jongens in Brown probeerden niet te snel risico’s te nemen tegen pittige Zwaben. Aan de andere kant had Stuttgart de betere start en de aanvoerder van het Duitse nationale voetbalteam bracht de tegenstander op voorsprong.

Na de rust kwam FCSP beter terug in de wedstrijd en speelden ze meer geconcentreerd naar voren. Het team van hoofdcoach Wolf Schmidt moest echter oppassen dat het niet in op een counter stuitte. Stuttgart kreeg opeens een vrije trap op veelbelovende positie. Wederom was het Fangmann die het bal in de winkelhaak knalde. Meteen stond FCSP voor een moeilijke taak, die niet meer veel tijd hadden om te reageren. Het tweede doelpunt sloeg echter als een wake-up call op de Schmidt-Elf die veel sterker begonnen te spelen.

De eerste halve kans kreeg Paul Ruge, maar hij duwde de bal iets te ver vooruit. FCSP werd steeds meer gevaarlijker en Rasmus Narjes stuitte op de doelman van Stuttgart. Uiteindelijk kregen de jongens in Brown loon naar werken: Serdal Celebi plaatste de bal – met een vloeiende beweging en een knap schot- in de linker hoek. In een spannende laatste fase speelde Stuttgart het slim en ging verstandig met de tijd om. FCSP zonk naar de bodem en Stuttgart juichte, maar FC St Pauli kan terugkijken als een runner-up op een succesvol seizoen.

“Vandaag hadden we onze beste dag dag niet. Op het veld vandaag speelden waren we te verkrampt en te hardnekkig. Het doelpunt – dat we zelf veroorzaakten – volgde ons de gehele wedstrijd. De teleurstelling bij ons is natuurlijk geweldig. Het probleem was dat we vandaag onze voetballende spel niet konden spelen en Stuttgart sterk was in de strijd. Daarom hebben ze de titel verdiend “vat FCS-hoofdtrainer Wolf Schmidt samen.

Bron: www.stpauli.com